Caritas.lv

Ukrainas neatkarības dienā Ukrainas armijai nosūtīti medicīniskie žņaugi

Vakar, 24. augustā, kad Ukraina svin neatkarības svētkus, ceļā uz Ukrainu devās kārtējais sūtījums no Latvijas – medicīniskie žņaugi, lai ar to palīdzību apturētu asiņošanu kara laukā ievainotajiem. Līdzekļi žņaugu iegādei tika savākti, rīkojot Ukainas bērnu zīmējumu izstādi un Ļvivas klarnešu kvarteta koncertus.

Jau kara sākumā nodibinājums “Caritas Latvija” sāka dažādus projektus, kuru mērķis bija sniegt palīdzību kara bēgļiem. Viens no šādiem projektiem bija atbalsts bērnu istabas ierīkošanā Ukrainas bēgļu uzņemšanas centrā Rīgā. Šajā telpā nodibinājums ierīkoja mākslas stūrīti, kur brīvprātīgo mākslinieku Antona Glotova un Agnesas Lokšinas vadībā bērni varēja zīmēt un veidot dažādas mākslas instalācijas, lai ar radošā procesa palīdzību aizmirstu piedzīvotās kara šausmas.

Pēc tam, pateicoties brīvprātīgās kuratores Gabrielas Kabitsina-Kabjeres (Gabriella Kabitsyna-Cabiere) iniciatīvai un “Caritas Latvija” atbalstam, 8. maijā Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles svētdienas skolas telpās tika atklāta bērnu darbu izstāde. Šobrīd tā apskatāma Francijas institūta telpās Rīgā. Savukārt 22. jūlijā Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā, pateicoties “Caritas Latvija” atbalstam, notika divi Ļvivas klarnešu kvarteta koncerti.

Šo pasākumu laikā tika savākti 2300 eiro, kuri tika izmantoti, lai nopirktu medicīniskos žņaugus, kas tiek izmantoti, lai kaujas laukā apturētu ievainoto asiņošanu. Ukrainas neatkarības dienā, pateicoties biedrības “Tavi draugi” atbalstam, nopirktie 100 žņaugi tika nosūtīti Ukrainas armijai, pastāstīja projektu līdzautore G. Kabitsina-Kabjere.

Tā kā atbalsts Ukrainai un tās armijai joprojām ir nepieciešams, G. Kabitsina-Kabjere norāda, ka sadarbībā ar “Caritas Latvija” tiks organizēti arī citi pasākumi. Šoreiz, lai savāktu līdzekļus automašīnas iegādei Ukrainas armijas vajadzībām.

KABIA; Foto: projekta autori