Caritas.lv

Žēlsirdības projekts Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē

Aizvadītajā svētdienā, 28. jūlijā, atsaucoties pāvesta Franciska aicinājumam, Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles draudzē tika atzīmēta “Pasaules vecvecāku un vecāka gadagājuma ļaužu (senioru) diena” un draudzes aizbildņa svētā apustuļa Jēkaba svētki.

Diena iesākās ar rīta Svēto Misi, kuru svinēja draudzē kalpojošais misionārs priesteris John Paul (Jānis Pāvils) no Nigērijas. Pēc Sv. Mises draudzes vecākā gada gājuma locekļi tika uzaicināti uz kopīgu sadraudzības svētku mielastu un koncertu Kūrijas dārzā.

Klātesošos ar akordeona spēli priecēja talantīgais ukraiņu akordeonists, nodibinājuma “VIVAT Future Charity Fonds” stipendiāts Ivans Homolskis, izpildot gan klasisko Vivaldi skaņdarbu “Ziema”, gan dzīvīgas

ukraiņu tradicionālās melodijas, kuras tā vien aicināja sapulcējušos ļauties dzīvespriecīgam deju solim.

Draudzes seniorus un citus klātesošos uzrunāja priesteris Aivars Līcis, pieminot ne tikai svarīgo ieguldījumu, ko vecāka gada gājuma ļaudis spēj sniegt Baznīcai un sabiedrībai, bet arī īsi iedziļinoties draudzes aizbildņa svētā Jēkaba atstātajā garīgajā mantojumā, skaidrojot, ka apustulis Jēkabs māca mums atsaukties Jēzus aicinājumam nekavējoties, kā arī izstāstot, ka draudzes dievnamā, Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē, glabājas apustuļa relikvijas.

Klātesošie seniori, vecvecāki un vecākā gada gājuma ļaudis tika sveikti ar draudzes ”Caritas” grupas sarūpētajām dāvaniņām, tika baudīts kopīgs mielasts un rīta kafija, kā arī draudzīgas sarunas.

Projekts tika īstenots, sadarbībā ar nodibinājumu “Caritas Latvija”.

 

Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles draudzes Caritas grupa