Caritas.lv

Projekts noslēdzies! “Spēks viens otram. Atbalsta pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem”

Līdz ar jūlija sākumu Caritas Latvija noslēdza 8 mēnešu projektu “Spēks viens otram. Atbalsta pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem”, finansējums tika nodrošināts Eiropas Savienība Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros.
 
Projekts ilga no 2023.gada novembra līdz 2024.gada jūnijam. Ar mērķi nodrošināt plašu atbalsta pasākumu kopumu Ukrainas civiliedzīvotāju sociāli ekonomiskās integrācijas, psiholoģiskā atbalsta veicināšanai, kā arī brīvprātīgo kustības attīstībai.
 
🎯Vēlamies ar projekta rezultātiem iepazīstināt arī plašāku sabiedrību, tāpēc ar prieku dalīsimies ar sasniegtajiem rezultātiem.
 
  • Projekta pirmajā sadaļā ATBALSTS, dažāda veida palīdzību kopā saņēma 8 852 Ukrainas civiliedzīvotāji. Tika nodrošinātas pamatvajadzības caur atbalsta paku izsniegšanu nodibinājuma atbalsta punktos -siltais ēdiens, sausā pārtika, higiēnas preces un humānā palīdzība.Tika stiprināts un paplašināts brīvprātīgo tīkls un veicināta brīvprātīgo motivācija sniegt palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem. Realizētas 11 aktivitātes- 4 apmācības brīvprātīgajiem, 4 atbalsta grupas, ekskursija un 2 saliedēšanās pasākumi. Psiholoģiskais atbalsts– individuālās konsultācijas un grupu nodarbības, kā arī atbalsts mācību turpināšanai.

 

 

  • Projekta otrajā sadaļā NODARBĪBAS, dažāda veida palīdzību kopā saņēma 1 019 Ukrainas civiliedzīvotāji. Caritas Jauniešu centra tika realizētas dažāda veida nodarbības Ukrainas civiliedzīvotājiem, lai nodrošinātu socializēšanos, psihoemocionālās stabilitātes veicināšana un jaunu prasmju apguve. Reizi nedēlā tika pieāvātās dažādas aktivitātes: Sarunvalodu klubiņi un sadraudzības vakari; Radošās aktivitātes jauniešiem un ģimenēm ar bērniem; Sporta aktivitātes- zumba, nūjošana un supošana; Mūzikas nodarbības; Dārzkopības pulciņš. 

 

  • Projekta otrajā sadaļā PASĀKUMI, dažāda veida palīdzību kopā saņēma 419 Ukrainas civiliedzīvotāji. Tika realizētas šādas aktivitātes: “Svinam svētkus!” Ar brīvprātīgo palīdzību Ukrainas civiliedzīvotāji tiek iesaistīti aktīvā Ziemassvētku, Lieldienu un Jāņu svētku svinēšanā, kopīgi sagatavojot svētku mielastu, mācoties un izpildot svētku dziesmas. Iedvesmojošas lekcijas2x mēnesī Ukrainas civiliedzīvotājiem ar sabiedrībā pazīstamiem influenceriem vai jaunajiem uzņēmējiem, to laikā iepazīstoties ar iedvesmas stāstiem par uzņēmējdarbības uzsākšanu un uzņēmuma vadīšanu, par sociālo tīklu sniegtajām iespējām, sociālo mediju mārketinga principiem, veiksmīgu sociālo tīklu satura izveides pieredzi.Un “Iepazīstam Latvijas skaistās vietas”– 5 ekskursijas, kurās iepazīstam skaistas Latvijas vietas (Ventspils, Jūrmala, Jelgava, Valmiera un Aglona/Daugavpils).