Caritas.lv

Starptautiskais Eiropas Gastronomijas konkurss “Cupi’s spoon” 2024

Horvātijas Republikas Viesmīlības izglītības skolotāju asociācija (UNUO)[1] sadarbībā ar nodibinājumu “Caritas Latvija” jau otro reizi Latvijā rīkoja Starptautisko Eiropas Gastronomijas konkursu “Cupi’s spoon”.

Latvijā konkurss notika 23. aprīlī, plkst. 12:30 Ojāra Vācieša ielā 6, blakus “Caritas Latvija” sociālo pakalpojumu centram “Terēzes māja”.

Konkursam bija pieteikušies 20 cilvēki no visas Latvijas, cilvēki ar invaliditāti un jaunieši, kuri atrodas nelabvēlīgā sociālajā situācijā vai ir palikuši bez vecāku apgādības. Tika pārstāvētas tādas institūcijas kā Latvijas Neredzīgo Biedrība, autisma centrs “Paskaties”, Rīgas 5. pamatskola – attīstības centrs, Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centrs, Latvijas Paralimpiskā komiteja, dienas aprūpes centrs “Cerību tilts”,

biedrība ,,Cerību spārni”, nodibinājuma “Fonds Kopā” Grupu dzīvokļi, SIA “Veselības centrs “Ilūkste””, Rīgas 2. pamatskola, Ģimeņu atbalsta un mūžizglītības centrs Zvannieki un citas.

Dalībnieki startēja divās kategorijās – labākais pavārs un labākais kokteiļu pagatavotājs. Katra dalībnieka pagatavoto ēdienu vai dzērienu vērtēja profesionāla žūrijas komanda, konkursa idejas autori, profesionāli pavāri, Vedran un Silvia Habel no Horvātijas, Sandijs Volinskis – Latvijas Starptautiskās skolas kafejnīcas vadītājs un šefpavārs un priesteris Vinay Kamat.

Par “Cupis’s spoon” 2024 finālistiem, kuri dosies uz pusfinālu Horvātijā, Zagrebā, tika atzīti:

  • labākais pavārs- Māris Ēriksons, no biedrības “Cerību spārni”
  • labākais kokteiļu meistars: Toms Aleksanders.

Veicināšanas balvas no “Caritas Latvija” saņēma: Aļona Rižikova un Artis Piksis no nodibinājuma “Fonds Kopā”.

Paldies šī gada konkursa atbalstītājiem, katrs dalībnieks par dalību konkursā saņēma: skaistus ziedus no “Ziedu Ekspresis”, saldumus no Fazer Latvija un Pophouse.

Paldies dalībniekiem par veiksmīgu dalību konkursā, viņu atbalstītājiem, draugiem, ģimenēm, kas palīdzēja sagatavoties un ierasties. Paldies “Caritas Latvija” brīvprātīgajiem par darbu pasākuma laikā un ikvienam, kurš palīdzēja, lai konkurss izdotos!