Caritas.lv

Ukrainas civiliedzīvotāju Lieldienu svinības Caritas Latvija jauniešu centrā

Sestdienā ,6.aprīlī,  Caritas jauniešu centrā notika Lieldienu svētku svinēšana , Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri karadarbības rezultātā apmetušies uz dzīvi Latvijā. Pasākumā bija daudz prieka un tradīciju, kas atspoguļoja gan Ukrainas, gan Latvijas kultūru.

Pasākuma sākumā notika prezentācija par Lieldienu tradīcijām Latvijā, kurā varēja uzzināt par senajām un mūsdienīgajām svētku tradīcijām, ko Latvijā praktizē.

Bērniem un pieaugušajiem bija iespēja piedalīties tradicionālajā olu krāsošanā, kas ir viena no svarīgākajām Lieldienu aktivitātēm, kā arī Lieldienu olu dekupāžā. Visi ar prieku izmantoja dabīgās krāsas un dažādas dekorācijas, lai radītu krāšņas un mākslinieciskas Lieldienu olas.

Turpinājumā notika dažādas spēles, aktivitātes un stafetes,  bērni meklēja šokolādes olas, kas bija paslēptas apkārtnē. Pasākuma noslēgumā ikviens tika apbalvots ar dāvanām no Caritas Latvija. Īpašs notikums bija skaists Lieldienu koncerts, kurā piedalījās vietējie talanti, un nogaršot gardus ēdienus un dzērienus.

Kopumā  Lieldienu svinības Caritas Jauniešu centrā bija piepildītas ar prieku, smiekliem un draudzību, atspoguļojot gan Ukrainas, gan Latvijas Lieldienu garu.

Projekta finansējumu nodrošina Eiropas Savienība Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros.
#NVOatbalstaUkrainu #ESfondi #caritaslatvija