Caritas.lv

Young Caritas Latvijā uzņem apgriezienus. Caritas Baltijas valstu & Caritas Europa seminārs Rīgā 28-29.februāris

Young Caritas Latvijā uzņem apgriezienus

Divas dienas – no 28. līdz 29. februārim Rīgā notika pirmā Baltijas valstu un Somijas Caritas organizāciju tikšanās. Tikšanos ar savu klātbūtni un aktīvu dalību pagodināja “Caritas Europa” ģenerālsekretāre Marija Nīmane, kā arī Agnieszka Zarzynska, kas “Caritas Europa” ir atbildīga par darbu ar jauniešiem. ”Caritas Lietuva” pārstāvēja tās ģenerālsekretāre Deimante Bukeikaite ar komandu kopā četru cilvēku sastāvā, “Caritas Igaunija” pārstāvēja Ott Ratsep, “Caritas Somija” – tās ģenerālsekretāre Larissa Franz-Koivisto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tikšanās pamattēma bija darbs ar jauniešiem. Taču tā kā šī bija pirmā šāda veida starptautiskā tikšanās, tad pirmajā dienā tika veltīts laiks, lai savstarpēji iepazītos – gan kā pasākuma dalībniekiem, gan ar katras Caritas organizācijas veikumu, t.sk. ar “Caritas Europa” uzdevumiem. Pirmās dienas tikšanās norisinājās Svētās Ģimenes mājā un noslēdzās ar diskusiju, jautājumiem un kopīgi meklētām atbildēm, ko varam darīt kopā kā Caritas, lai atbildētu uz mūsu laika sabiedrības izaicinājumiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otrā dienā plānotais starptautiskais seminārs “Young Caritas kustības attīstība – Baltijas valstu pieredze, labā prakse un izaicinājumi” noritēja Caritas Jauniešu centrā Ojāra Vācieša ielā 6 k-4, kur visus laipni uzņēma centra un jauniešu darba vadītāja Arta Mozule Zepa ar savu komandu. Kā pirmajai vārds tika dots “Caritas Europa” pārstāvei Agnieszkai, lai iepazītos ar jauniešu iesaistes lomu Caritas starptautiskajā tīklā. Pēc tam sekoja klātesošo Caritas organizāciju stāstījums par savu pieredzi un atziņām par jaunatnes darbu. Neizpalika arī jautājumi un atbildes, un savstarpēji iedrošinājuma vārdi. Tikšanās dalībnieki šķīrās labu domu un iedvesmas pilni, bagātinājušies savstarpējā pieredzē.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Esmu patīkami pārsteigta par “Caritas Latvija” paveikto darbu un ievērojamo izaugsmi īpaši pēdējo gadu laikā, kā arī par to pozitīvo ietekmi, ko šis darbs ienes visas Latvijas sabiedrības dzīvē. Jūsu organizācijas un Baznīcas sadarbība var būt paraugs citām Caritas organizācijām pasaulē. Paldies par Jūsu nozīmīgo darbu un atceramies, ka mēs arvien paliekam savstarpējā sadarbībā un lūgšanu vienotībā” – tā “Caritas Europa” ģenerālsekretāre Marija Nīmane intervijā Radio Marija Latvija raidījumā “Rīta cēliens ar Caritas Latvija”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tikšanās notika “Caritas Latvija” īstenotā projekta ““CARITAS LATVIJA” Jauniešu centra izaugsmes ceļš” ietvaros. Projektu līdzfinansē Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments.