Gavēņa ziedojumu akcija Caritas Atbalsta centra izveidei

“Caritas Latvija” uzsāk ikgadējo Gavēņa ziedojumu akciju un aicinām visus labas gribas cilvēkus, ziedot trūkumcietēju vajadzībām.

Lai palīdzētu vistrūcīgākajiem un krīzes situācijā nonākušajiem cilvēkiem, nodibinājums “Caritas Latvija” veido Atbalsta centru vistrūcīgākajiem. Plānojam, ka šis atbalsta centrs darbosies ilglaicīgi un varēs atbalstīt daudzus cilvēkus. Atbalsta centra vistrūcīgākajiem atrašanās vieta būs Rīgā, Kalna ielā 3.

Atbalsta centrā vistrūcīgākajiem nodrošināsim praktisku palīdzību – pārtiku, humāno palīdzību un citas nepieciešams lietas, kas būs pieejamas gan Latvijas trūcīgajiem cilvēkiem, gan arī Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Savā darbībā saskaramies ar daudziem cilvēkiem, kuri ir nonākuši grūtībās un trūkumā, tie ir gan Latvijas iedzīvotāji, gan Ukrainas civiliedzīvotāji. Redzam, ka cilvēkiem ir nepieciešama palīdzība!

Tāpēc esam nolēmuši veidot “Caritas Latvija” Atbalsta centru vistrūcīgākajiem un tā  mērķauditorija būs Latvijas trūcīgie iedzīvotāji, kuriem ir nepieciešama palīdzība. Tie bieži vien ir vecāka gadagājuma iedzīvotāji, kuri sastopas ar finansiālām grūtībām pensijas vecumā, īpaši sarežģīti apstākļi mēdz būt vientuļiem senioriem, jo viņiem var būt ierobežoti ienākumi un mazāk atbalsta no ģimenes vai tuviniekiem. Tāpat nabadzības un trūkuma riskam bieži vien ir pakļautas ģimenes, kurās viens pieaugušais uztur un audzina apgādībā esošus  bērnus vai arī ģimenēs ar bērniem, kuriem ir īpašas vajadzības. Šajās ģimenēs nabadzības risks ir palielināts, jo ir jānodrošina iztikas līdzekļi gan sev, gan bērniem, bieži vien ar ierobežotām darba iespējām. Atbalsta grupā var būt arī pilngadīgi bezdarbnieki, jo viņiem bieži trūkst pastāvīgu ienākumu vai darba iespēju. Visbeidzot Ukrainas civiliedzīvotāji, kas pārcēlušies uz Latviju kara apstākļu dēļ. Šī grupa cilvēku piedzīvojusi traģēdijas un nestabilu vidi savā dzimtenē un ir nākusi meklēt patvērumu Latvijā un saskaras ar dažādiem izaicinājumiem.

Šobrīd esam Atbalsta centra izveides sākumposmā, nepieciešams finansējums vismaz 20 tūkstošu apmērā, lai savestu kārtībā teritoriju un iekārtotu atbalsta punktu. Plānojam, ka Atbalsta centrs varēs uzsākt savu darbu jau šajā pavasarī.