“CARITAS LATVIJA” Jauniešu centra izaugsmes ceļš

Mērķis: “CARITAS LATVIJA” Jauniešu centra kapacitātes stiprināšana un ilgtspējas nodrošināšana, organizējot aktivitātes, kuru ietvaros tiek veikta analīze par jauniešu vajadzībām, apkopota starptautiskā pieredze un labā prakse un noteikti Jauniešu centra ilgtermiņa darbības virzieni un prioritātes, kā arī sagatavoti Jauniešu centra publicitātes materiāli.

Rezultāti:

• kopā ar brīvprātīgajiem jauniešiem veikta izpēte par aktuālajām jauniešu vajadzībām Rīgā konkrētajā apkaimē. Aptaujāti 100 jaunieši un veikta vajadzību analīze;
  • gūts ieskats par labākās prakses piemēriem, jauniešu darba attīstīšanai Caritas organizācijās starptautiskajā līmenī un veikts to apkopojums, kā arī publicēta informācija mājas lapā caritas.lv;
  • sagatavots “CARITAS LATVIJA” Jauniešu centra 5 gadu stratēģiskais dokuments, definētas prioritātes un darbības virzieni;
  • sagatavoti un izplatīti publicitātes materiāli par jauniešu centru. Plānots izgatavot un izplatīt publicitātes materiālus drukātā veidā (vismaz 500 gb.), kā arī video formātā, ievietošanai sociālajos tīklos un mājaslapā;
  • uzlabota Jauniešu centra infrastruktūra un iegādāts jaudīgs Interneta maršrutētājs, lai Jauniešu centra visās telpās, kur notiek nodarbības jauniešiem būtu pieejams kvalitatīvs Interneta pieslēgums;
  • veikts projekta ieviešanas izvērtējums un sagatavoti konkrēti priekšlikumi nākamajiem attīstības soļiem.

Projekta laiks: 2023. gada 1. decembris – 2024. gada 15. maijs

Projektu līdzfinansē: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments

Kontaktinformācija: jauniešu darba vadītāja Arta Mozule Zepa, 20 269 862, arta.mozule@caritas.lv