Caritas Latvija realizē projektu “Spēks viens otram. Atbalsta pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem”

No 2023. gada novembra līdz 2024. gada jūnija beigām, Caritas Latvija realizēs projektu “Spēks viens otram. Atbalsta pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem”.

Projekta mērķis: nodrošināt plašu atbalsta pasākumu kopumu Ukrainas civiliedzīvotāju sociāli ekonomiskās integrācijas, psiholoģiskā atbalsta veicināšanai, kā arī brīvprātīgo kustības attīstībai.

Projekta uzdevumi:

Atbalsta pasākumi- Atbalsta paku dalīšana pārtika (siltā ēdiena un/vai sausā pārtika) un higiēnas preces, humānās palīdzība, brīvprātīgo kustības attīstības veicināšana, psiholoģiskā atbalsta konsultācijas – individuālās konsultācijas un grupu nodarbibas,atbalsts mācību turpināšanai.

Nodarbības -sarunvalodu klubiņš un sadraudzības vakari, darbojamies kopā – radošās aktivitātes jauniešiem un ģimenēm ar bērniem, sporta aktivitātes, mūzikas nodarbības, apzaļumošanas, dārzkopības aktivitātēs.

Pasākumi- Ziemassvētku, Lieldienu un Jāņu svētku svinēšana, iedvesmas stāsti ar jaunajiem uzņēmējiem, 5 ekskursijas, kurās iepazīstam skaistas Latvijas vietas.

Projekta rezultāti –nodrošināts plašs atbalsta pasākumu kopums Ukrainas civiliedzīvotāju sociāli ekonomiskās integrācijas, psiholoģiskā atbalsta veicināšanai, kā arī attīstīta brīvprātīgo kustība atbalsta sniegšanai Ukrainas civiliedzīvotājiem. Veicināta Ukrainas civiliedzīvotāju labbūtība un sociālā integrācija, mazināts psihoemocionālais stress, dota iespēja justies pieņemtiem un būt drošībā, kā arī iegūt jaunas prasmes, sociālos kontaktus, lietderīgi pavadīt laiku.

Projekta mērķgrupas:

Ukrainas civiliedzīvotāji – ģimenes ar bērniem, jaunieši un pieaugušie, kuri ieradušies Latvijā un dzīvo Rīgā un tās tuvumā, kā arī Ukrainas civiliedzīvotāji tranzītā

Projekta laiks: 2023. gada novembris –2024. gada jūnijs

Projekta īstenošanas vieta – Caritas Jauniešu centrs, Ojāra Vācieša iela 6 k-4, Rīga, nodibinājuma atbalsta punktos, kā arī ārpus telpām.

Finansē Eiropas Savienība

Kontaktinformācija: projekta vadītāja Arta Mozule Zepa – tālr. 20 269 862, e-pasts: arta.mozule@caritas.lv.