Caritas.lv

Ziedojumu akcija Ukrainas Caritas Spes atbalstam

Nodibinājums “CARITAS LATVIJA” ir uzsācis ziedojumu vākšanas akciju, lai atbalstītu Ukrainas Caritas Spes organizāciju.

Publicējam vēstuli, ar kuru vēršamies pie mūsu atbalstītājiem.

Lai slavēts Jēzus Kristus!

Vēršamies pie jums ar steidzamu lūgumu, ko saņēmām no Ukrainas Romas katoļu baznīcas organizācijas “Caritas- Spes-Ukraina”. Tā ir “Caritas Europa” tīkla organizācija, kas palīdz vienkāršajiem Ukrainas iedzīvotājiem atvieglot tās neiedomājamās ciešanas, ko izraisa tur notiekošais pilna mēroga karš.

Karadarbība Ukrainā ir atstājusi postošas pēdas – neskaitāmas dzīves ir sagrautas, mājas ir iznīcinātas un miljoniem cilvēku dzīves uz visiem laikiem ir izmainītas. Neaizsargātās iedzīvotāju grupas, tostarp bērni un vecāka gadagājuma cilvēki, saskaras ar briesmīgiem apstākļiem un ar grūtībām var piekļūt pirmās nepieciešamības precēm.

Lūgums pēc palīdzības

Mūsu draugi no “Caritas Spes Ukraina” vērsās pie mums ar lūgumu rast iespēju atbalstīt “Caritas Spes Odesa”, kas darbojas Odesas, Nikolajevas un Hersonas reģionos un tur organizē atbalsta sniegšanu vietējiem iedzīvotājiem deokupētajās teritorijās.

Lai atvieglotu un paplašinātu palīdzības sniegšanu attālos ciematos, sniedzot palīdzību tieši visneaizsargātākajiem iedzīvotājiem, ir ļoti būtiski, lai organizācijai ir pieejami piemēroti transporta līdzekļi. “Caritas Spes Odesa” ir nepieciešams iegādāties divus transportlīdzekļus, kas varētu braukt pa deokupētajām teritorijām un sabojātajiem ceļiem, kā arī droši braukt “bezceļos”. “Caritas Spes Odesa” vadītāja tēva Petra Rosohackij vārdā lūdzam jūsu līdzdalību un finansiālu palīdzību “Caritas Spes Odesa” divu transporta līdzekļu iegādei. Pielikumā pievienojam arī tēva Petra Rosohackij vēstuli, kurā ir sīki aprakstīta organizācijas līdzšinējā darbība Ukrainas iedzīvotāju atbalstam.

Jūsu ziedojums palīdzēs ne tikai iegādāties transportlīdzekli, bet arī atbalstīs viņu palīdzības programmu, sniedzot cerību un palīdzību neskaitāmiem cilvēkiem Ukrainā.

Vienlaikus, saņēmām ziņas par 19. septembra naktī Krievijas karaspēka triecieniem industriālajam kompleksam Ļvivā (iepriekš ir bijuši triecieni arī noliktavām Odesā un Ternopiļā), kā rezultātā tas aizdegās un pilnībā nodega arī “Ukrainas Caritas Spes” noliktava ar kopumā 300 tonnu humanitāro preču. Sazinoties telefoniski ar “Ukrainas Caritas Spes” vadītāju tēvu Vjačislavu Grineviču un noskaidrojot steidzamās vajadzības, nodibinājums “Caritas Latvija” vēlas nosūtīt humanitārās palīdzības kravu ar pārtiku un higiēnas precēm, kā arī ar silto apģērbu u.c. uz Ļvivu, lai palīdzētu karā cietušajiem ar visvairāk nepieciešamajām lietām.

Mēs vēršamies pie jūsu draudzēm un lūdzam jūsu atbalstu, lai kopīgiem spēkiem varam atbalstīt “Caritas Spes Ukraina” un “Caritas Spes Odesa” būtisko misiju. Jūsu dāsnums sniegs cerību un dziedināšanu tiem, kuri pārāk ilgi ir saskārušies ar bēdām un izmisumu!

Informācija ziedojumu pārskaitīšanai

Ērti veikt ziedojumu mājaslapā: https://caritas.lv/ziedo/

Ziedojums ar pārskaitījumu:

Nodibinājums “CARITAS LATVIJA”

Konts: LV46HABA0551008657797

Mērķis: Ziedojums Ukrainas atbalstam

Nodibinājumam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

No visas sirds pateicamies, par to, ko jau līdz šim esat darījuši Ukrainas atbalstam! Pateicamies, ka esat gatavi sniegt savu ieguldījumu Ukrainas iedzīvotāju gaišākas nākotnes veidošanā!

Paliekam vienoti lūgšanās par mieru un taisnīguma drīzu uzvaru Ukrainā un visā pasaulē!

Ar dziļu cieņu un pateicību!

Valdes priekšsēdētāja                                                           Inese Švekle

Valdes loceklis                                                     bīskaps Andris Kravalis