Caritas.lv

Caritas Latvija Jauniešu centrs uzsāk darbu renovētajās telpās

“Caritas Latvija” iecere par Jauniešu centra izveidi ir realizējusies un Jauniešu centra ēka, kas atrodas  Ojāra Vācieša ielā 6 k-4, ir izremontēta un atvērta jauniešiem! Remonts ilga trīs mēnešus un tā rezultātā ir pieejamas mājīgas un skaistas telpas abos ēkas stāvos. Telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, jauniešiem ir pieejama plaša telpa pasākumiem un mazākas telpas nodarbībām, ir aprīkota virtuve, kā arī kabineti darbiniekiem.

17.jūnijā ar jauniešu dalību notika sirsnīgs Jauniešu centra ēkas iesvētīšanas pasākums. Bīskaps Andris Kravalis un arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs iesvētīja ēku un deva svētību ikkatram jaunietim un darbiniekiem, kuri šeit darbosies, un pasākumiem, kuri šeit notiks. Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs izteica gandarījumu, ka ēka, kas iepriekš ir kalpojusi kā mājvieta priesteriem, tagad brīnišķīgi atjaunota kalpos par tikšanās vietu jauniešiem. Viņš novēlēja, lai Jauniešu centra aktivitātes nes arī bagātīgus garīgos augļus!

“Caritas Latvija” Jauniešu centra vadītāja Arta Mozule Zepa ir priecīga, ka jaunieši varēs nākt uz Jauniešu centru un lietderīgi pavadīt laiku dažādās interesantās aktivitātēs. “Gaidīsim jauniešus no Rīgas un Latvijas, lai arī viņi realizē savas idejas mūsu Jauniešu centrā. Jauniešiem ir svarīga droša un pieņemoša vide, to mēs šeit varam piedāvāt!”

Jauniešu  centra iesvētīšanas pasākumā piedalījās arī jaunieši, kas dosies uz Pasaules Jauniešu dienām Portugālē, tāpēc neizpalika bez sirsnīgām jauniešu čalām, sadraudzības, dažādām spēlēm, radošām aktivitātēm, slavēšanas un vakara Svētās Mises. Vakars izdevās ļoti piepildīts!

Jauniešu centrā jau šobrīd tiek realizēts projekts Ukraiņu jauniešiem, kuri var nākt, socializēties un apmeklēt dažādas organizētas nodarbības. Jauniešu centra jūnija nodarbību kalendāru var apskatīt: https://ej.uz/nodarbības_caritas

“Caritas Latvija” pateicas Vācijas katoļu labdarības organizācijai “Bonifatiuswerk” par finansiālo atbalstu Jauniešu centra remontam, kā arī Starptautiskajai katoļu migrācijas komisijai par atbalstu darbam ar Ukrainas jauniešiem, kas, bēgot no kara Ukrainā, ir ieradušies Latvijā!

Esam priecīgi un gandarīti par paveikto Jauniešu centrā un gaidām jauniešus, lai kopā varētu realizēt iespējas un īstenot sapņus!