Caritas.lv

Žēlsirdības projekts Madonā: “Lai visi var dzirdēt!”

Žēlsirdības projektu konkursa ietvaros Madonas Kristus Karaļa draudze šī gada pirmajā pusē īstenoja projektu “Atbalsts vājdzirdīgajiem Madonas katoļu baznīcā”. Tas deva iespēju vismaz 10 vājdzirdīgajiem draudzes locekļiem, kuri izmanto dzirdes aparātu, neierobežotā vecuma grupā, uztvert baznīcas apskaņošanas sistēmas pastiprinātās skaņas.

Par projekta izpildei saņemtajiem naudas līdzekļiem, kā arī piesaistot draudzes līdzfinansējumu, tika iegādātas nepieciešamās ierīces un paši draudzes locekļi uzstādīja tās baznīcā, veicot kanāla izbūvi grīdā un indukcijas cilpas uzstādīšanu šajā kanālā. Savu palīdzību iekārtas uzstādīšanā neatteica arī tās pārdevējs.

Aptaujājot vājdzirdīgos draudzes locekļus, tika gūts apstiprinājums, ka ierīce darbojas, un tagad ar dzirdes aparātiem dzirdamība ir labāka un skaidrāka.

Kā liecina draudze, tad “strādājot pie projekta sagatavošanas un ieviešanas, draudzes cilvēki uzlaboja savas komandas darba prasmes, jo bija jāsaskaņo daudzas darbības. Šādi projekti palīdz veidot kopienu un attīsta iniciatīvu, kā arī veido solidaritātes garu, palīdz rūpēties par cilvēkiem, kuriem ir apgrūtināta saskarsme un līdzdalība kopienas dzīvē.”

Projektu bija iespējams īstenot, pateicoties “Caritas Latvija” ziedotājiem.

Foto no ekrānšāviņa no video par īstenoto projektu.