Starptautiskais Eiropas Gastronomijas konkurss “Cupid’s spoon” 2023

Horvātijas Republikas Viesmīlības izglītības skolotāju asociācija (UNUO)[1] sadarbībā ar nodibinājumu “Caritas Latvija”  pirmo reizi Latvijā rīko Starptautisko Eiropas Gastronomijas konkursu “Cupid’s spoon”. Konkurss norisināsies 27 Eiropas galvaspilsētās un 6. maijā gastronomijas sacensības notiek Rīgā.

Konkursam ir pieteikušies 20 cilvēki no visas Latvijas, cilvēki  ar invaliditāti un jaunieši, kuri atrodas nelabvēlīgā sociālajā situācijā vai ir palikuši bez vecāku apgādības. Tiks pārstāvētas tādas institūcijas kā Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības “Apīte” un “Ezermala”, biedrība “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns””, dienas aprūpes centrs “Cerību ligzda”, biedrība “Cerību spārni”, atbalsta centrs “Pērle”, nodibinājuma “Caritas Latvija” struktūrvienība “Grašu bērnu ciemats”, biedrības “Cerību spārni” grupu māja “Cēsis”, SIA “RB Cafe” un citi dalībnieki, kuri pietikušies individuāli.

Katram dalībniekam būs desmit minūtes, lai pagatavotu ēdienu vai bezalkoholisko kokteili un pārliecinātu žūriju par savām prasmēm virtuvē. (Konkursa noteikumi ēdiena sagataves atļauj sagatavot jau iepriekš). Galvenā balva ir došanās uz pusfinālu Horvātijā, kur ieradīsies visi Eiropas valstu konkursa uzvarētāji un cīnīsies par konkursa “Cupid’s spoon” 2023 uzvarētāja titulu.

Konkurss notiks 6. maijā, Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6, blakus “Caritas Latvija” sociālo pakalpojumu centram “Terēzes māja”, sākums plkst. 11:00. Aicināti visi interesenti un skatītāji, atbalstīsim konkursa dalībniekus, degustēsim ēdienus, spēlēsim spēles un labi pavadīsim laiku!

Pasākuma īpašais viesis un žūrijas pārstāvis būs Pipars – kulinārijas blogeris, aktīvs labdarības un sociālo projektu iniciators. Pasākumu atbalstīs un dalībniekus ar gardumiem priecēs: gardie popkorni no Pophouse.lv, dabiski un gardi saldējumi no Avenei, gardumi no Fazer Latvija, aktivitātes nodrošinās lielās spēles no BigGames.lv.

Kontaktinformācija: +371 20 269 862, arta.mozule@caritas.lv (Arta Mozule Zepa)

[1] Horvātijas Republikas Viesmīlības izglītības skolotāju asociācija (UNUO) ir dibināta 2009. gadā ar mērķi izglītot cilvēkus ar invaliditāti, bērnus, kas palikuši bez vecāku aprūpes un bērnus nelabvēlīgā sociālajā situācijā viesmīlības jomā, lai veicinātu iekļaušanos sabiedrībā un stiprinātu konkurētspēju darba tirgū.