Caritas.lv

Iesaisties brīvprātīgajā darbā Rīgas sociālās aprūpes institūcijās!

Jau trešo gadu nodibinājums “CARITAS LATVIJA” sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu piedāvā un aicina ikvienu labas gribas cilvēku sniegt atbalstu tiem mūsu līdzcilvēkiem, kuri atrodas Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes institūcijās. Brīvprātīgā darba veikšanas iespējas ir nodrošinātas RSAC “Gaiļezers”, RSAC “Mežciems”, RSAC “Stella maris”,  SIA “Rīgas 1. slimnīca” īslaicīgās sociālās aprūpes nodaļā, Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrā, kā arī Rīgas patversmē.

Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrs darbojas astoņās struktūrvienībās, kas visas ir atvērtas brīvprātīgajiem – “Krīzes centrs”, “Ziemeļi”, “Imanta”, “Vita”, “Ezermala”, “Apīte”, “Jauniešu atbalsta centrs” un “Ģimenes atbalsta centrs”. Katras struktūrvienības kontakti ir atrodami šeit – https://ld.riga.lv/lv/rpbjc_strukt%C5%ABrvien%C4%ABbas.html.

Savukārt Rīgas patversmes klientiem var sniegt atbalstu šādās nodaļās – vīriešu patversmē Maskavas ielā 208, sieviešu patversmē Eiženijas ielā 1E, kā arī dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem rīdziniekiem Katoļu ielā 57.

Brīvprātīgie darbojas vadoties no tā, ko var sniegt paši – savu laiku, zināšanas, prasmes un no tā, kas ir nepieciešams konkrētajai personu grupai vai indivīdam.

Brīvprātīgie sniedz emocionālu atbalstu, organizējot sarunas un filmu pēcpusdienas, mazinot cilvēku vientulību, vadot pastaigas, lasot priekšā grāmatas, braucot ekskursijās, kopīgi lūdzoties, vadot tematiskos vakarus, aizvedot uz baznīcu, apmeklējot izstādes, sniedzot priekšnesumus, ar bērniem kopā apgūstot mācību vielu un lietderīgi pavadot brīvo laiku. Brīvprātīgā darba iespējas ir plašas un katrs var atrast sev vispiemērotāko veidu. Daudziem cilvēciska klātbūtne ir neatsverams miera un uzmundrinājuma avots. Brīvprātīgie tiek nodrošināti ar darba apģērbu, apliecību un apmācībām.

Pieteikšanās un sīkāka informācija – zvanot uz tālruni Caritas brīvprātīgā darba vadītājai Marijai Diazai: 20 516 206 , rakstot uz e-pastu: marija.diaza@caritas.lv, vai arī aizpildot anketu – https://ej.uz/anketa_brivpratigajiem.