Otrā Žēlsirdības projektu konkursa rezultāti

Nedēļā pēc Vispasaules trūkumcietēju dienas mums ir prieks ziņot, ka ir noslēdzies otrais “Caritas Latvija” izsludinātais Žēlsirdības projektu konkurss. Tā ietvaros tika saņemti pieci draudžu pieteikumi. Konkursa komisijas priekšsēdētājs ir bīskaps Andris Kravalis, pārējie komisijas locekļi – nodibinājuma “Caritas Latvija” valdes priekšsēdētāja Inese Švekle, nodibinājuma finansiste Iveta Lāce un “Caritas Latvija” brīvprātīgā darba vadītāja Marija Diaza. Komisija izskatīja projektu pieteikumus un konstatēja, ka visi atbilst konkursa nolikuma kritērijiem un atzīstami par atbalstāmiem.

Atbalstītie projekti: 1) Silenes draudzes projekts “Kopā būs vieglāk!”, 2) Mazsalacas draudzes projekts “Svētceļojums uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā”, 3) Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles projekts “Ziemassvētku pasākums Sv. Jēkaba katedrāles Caritas grupas trūcīgajiem”, 4) Madonas draudzes projekts “Atbalsts vājdzirdīgajiem Madonas katoļu baznīcā”, 5) Rīgas Sv. Franciska draudzes projekts “Dalīties mīlestībā”.

Plānojam informēt sabiedrību un ziedotājus par katru realizēto projektu. Ceram, ka šī iniciatīva veicinās jaunu “Caritas” grupu veidošanos pie draudzēm, kā arī stiprinās savstarpējo sadraudzību un tuvākmīlestību. Paldies visiem projektu iesniedzējiem par iesaistīšanos un aktivitāti, kā arī ziedotājiem, bez kuru sirds dāsnuma iniciatīva nebūtu iespējama.

Plānots, ka Gavēņa laikā tiks izsludināta otrā projektu konkursa kārta, kurā varēs piedalīties citas draudzes.