Caritas.lv

Rikavas Dieva apredzības draudze

Koordinatore:  Anna Ūsāne, telefons: 26639397

Rikavas draudzes Caritas grupa draudzē  darbojas kopš 2010.gada. Rikavas pagasts savās telpās bez maksas ir atļāvis lietot divus kabinetus. Tajos atrodas drēbju un apavu istaba, veļas mašīna, kā arī garīgās literatūras bibliotēka. Caritas telpās pieņem arī ziedojumus (apģērbus, apavus, aizkarus, galdautus, palagus, segas, traukus, veļas pulveri).

Cilvēkiem, kam tas nepieciešams, ir iespējams bez maksas saņemt apģērbu, apavus, traukus un citu sev nepieciešamo, izmazgāt veļu, izmantot bibliotēku. Ir patīkami redzēt, ja cilvēks saņem sev tik nepieciešamo lietu, ir apmierināts un bieži vien pat laimīgs arī par to, ka ir uzklausīts, saprasts un ar labu vārdu uzmundrināts. Caritas sniedz pagasta iedzīvotājiem arī iespēju vienkārši savstarpēji satikties jaukā un draudzīgā atmosfērā.

Baznīcā pie svētā Antona altāra atrodas krājkasīte, kurā cilvēki atstāj ziedojumus. Par atstātajiem ziedojumiem Ziemassvētkos ar nelielām dāvaniņām tiek iepriecināti pagasta vientuļie pensionāri un invalīdi mājās un pansionātos.