Caritas.lv

Atbalsta persona

 

Lai palīdzētu ģimenēm nodrošināt bērna vajadzības vecāku prombūtnē (fizioloģiskās vajadzības un sadzīves prasmes, drošība), izglītības, rehabilitācijas iestāžu apmeklēšanu un atbalstu, dotu iespēju veikt algotu darbu/gūt finansiālu drošību, attīstīt profesionālo izaugsmi/pašapliecināšanos utt., ir iespējams saņemt atbalsta personas palīdzību.

 

Atbalsta personai ir daudz nozīmīgu uzdevumu, piemēram:

  • noteikt bērna un ģimenes individuālos mērķus, kā arī vēlamo un ģimenei atbilstošāko risinājumu, lai normalizētu ģimenes sociālo funkcionēšanu;
  • izstrādāt atbalsta plānu atbilstoši bērna funkcionālo spēju un ģimenes vajadzību novērtējumam;
  • sniegt individuālo atbalstu bērna aprūpē un atbilstoši bērna specifiskajām vajadzībām, t. i., bērna pozicionēšana, pārvietošana, apģērbšana, barošana, higiēnas nodrošināšana;
  • nodrošināt bērna aprūpi, dodot vecākiem laiku personisko vajadzību īstenošanai;
  • veicināt bērna pašaprūpes iemaņas, t. i., praktiska darbošanās ar bērnu, bērna mudināšana, iedrošināšana un motivēšana atbilstoši bērna funkcionēšanas līmenim apgūt praktiskas iemaņas.

Pakalpojums pieejams Rīgā. To iespējams saņemt ģimenēm, kurās aug bērni ar funkcionāliem traucējumiem vai arī aug bērni ar VDEĀVK noteiktu invaliditāti vecumā no 1 līdz 17 gadiem.

Plašāka informācija:  “Atbalsta persona – bērniem ar funkcionēšanas traucējumiem”