Rīgas Sv. Jēkaba katedrāle

Koordinatore: Anžella Roze-Jumiķe, telefons: 26156406

Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles Caritas grupa izveidojās 2011.gada pavasarī. Šobrīd tajā ir aptuveni 25 brīvprātīgie. Viņi palīdz tiem cilvēkiem, kuri ir lūguši palīdzību, aizpildot anketu, kas ir pieejama katedrālē. Anketas ir aizpildījuši vairāk nekā 120 cilvēku. Brīvprātīgie apciemo cilvēkus mājās, nosakot, kāda tieši palīdzība nepieciešama. Tā var būt tikai savstarpēja komunikācija, konsultācija par dažādiem jautājumiem, palīdzība mājas darbos, pārtikas paku izsniegšana, palīdzība medikamentu iegādē. Ja ir bijis tāds lūgums, tad brīvprātīgie apciemo cilvēku arī slimnīcā. Katrs brīvprātīgais ir izvēlējies savu jomu kur darboties. Cits pie pārtikas lādes, citi rīko pasākumus, citi apciemo. Palīdzība tiek sniegta ne tikai vientuļiem cilvēkiem, bet visiem, kas lūdz palīdzību, kas paši jūtās bezpēcīgi, pazaudējuši cerību.

Draudzes Caritas grupas koordinatore katru pirmdienas vakaru no pl.18:00 līdz 20:00 sniedz pastorālās konsultācijas. Vēl tiek organizēta Bībeles stunda, slavēšana, Tezē lūgšanas, koncerti un citi kultūras pasākumi. Priecājamies, ka viena sieviete, kura līdz šim ir saņēmusi draudzes palīdzību, tagad vada dziedāšanas nodarbības.