Caritas.lv

Siguldas Jēzus Sirds draudze

Siguldas Caritas grupiņaKoordinatore:  Inta   Ausekle 29834876, e-pasts – caritassigulda@gmail.com

Siguldas katoļu draudzē darbojas Caritas grupa apmēram 12 cilvēku sastāvā. Mērķa grupa uz šo brīdi ir draudzes vecie, slimie cilvēki, kuri saviem spēkiem nevar apmeklēt baznīcu un pie kuriem priesteris brauc uz mājām ar Vissvētāko Altāra Sakramentu. Mērķis ir iesaistīt arvien vairāk draudzes cilvēku šajā kalpojumā, lai varētu vismaz 1 reizi mēnesī visus apciemot, uzklausīt, kopā palūgties, palīdzēt arī praktiski (aizvest pie ārsta, palīdzēt mājas darbos, aizvest “Mieram Tuvu” un citas lūgšanu grāmatas, apsveikt dzimšanas dienās, pēc vajadzības pasūtīt Sv. Misi kādā nodomā, utt.)

Draudzes cilvēki labprāt piesakās un dodas apmeklēt šos cilvēkus, lai Ziemassvētkos un Lieldienās aiznestu sarūpētās paciņas.

Caritas brīvprātīgie apmeklē pansionātus “Gauja” un “Saullēkts”, kā arī bērnu aprūpes centru. Ziemassvētkos un Lieldienās draudze šos cilvēkus iepriecina ne tikai ziedojot dāvaniņas un saldumus, bet arī draudzes bērnu koris ar koncertu.

Caritas grupiņas brīvprātīgie veic pasākumus, lai apzinātu visus vecos un vientuļos cilvēkus, kā arī daudzbērnu ģimenes, tos, kuri nav draudzē, lai arī viņiem varētu palīdzēt praktiski. Tāpat arī ar draudzē izstrādāta modeļa palīdzību, tiek apzināti tie cilvēki, kuriem nav transporta, lai palīdzētu viņiem nokļūt uz svētdienas Sv. Misi.

Turklāt draudzes Caritas kalpotāji piedāvā arī frizieta, jurista pakalpojumu, palīdzību komunālo maksājumu veikšanā, vienreizēji izsniedz pārtikas pakas.

Draudzē ir vismaz 50 cilvēku, kuri ir jāapmeklē, kā arī 2 pansionāti, tāpēc ir vajadzīgi vairāk brīvprātīgo, kuri būtu gatavi veltīt savu laiku (un ne tikai), lai kāda dzīvē ienestu prieku! Aicinām iesaistīties šajā kalpojumā ikvienu labas gribas cilvēku!