Caritas Akadēmija – apmācības brīvprātīgajiem

Nodibinājumam “Caritas Latvija” ir vērtīga un ilgstoša brīvprātīgā darba organizēšanas pieredze. Tā sniedzas jau vairāk nekā 10 gadu senā vēsturē. No 2021. gada augusta brīvprātīgie aktīvi darbojas arī Rīgas sociālās aprūpes institūcijās. Viņi sniedz emocionālu atbalstu, organizējot sarunas, mazinot cilvēku vientulību, vedot pastaigās, vadot lūgšanu grupas, vedot cilvēkus uz baznīcu, rādot kristīgās filmas, lasot priekšā grāmatas, organizējot radošās darbnīcas, ekskursijas u.c.. Brīvprātīgie tiek nodrošināti ar darba apģērbu, apliecību, apmācībām, supervīzijām. Ir iespēja piedalīties rekolekcijās, komandas saliedēšanas pasākumos u.c.

Jau pavisam drīz piedāvājam tiešsaistes brīvprātīgo apmācības zoom platformā, kas ir domātas gan brīvprātīgajiem, kuri kalpo draudzēs, gan Rīgas sociālajās institūcijās., gan tiem, kuri tikai domā par pievienošanos brīvprātīgo saimei, lai ar savu artavu vairotu prieku gan sevī, gan otrā cilvēkā. Zinoši, izprotoši brīvprātīgie var sniegt kvalitatīvu atbalstu un labāk īstenot sevi šajā darbā.

Apmācību cikls ietver trīs darbdienu vakarus – 24. un 27. janvāris, kā arī 7. februāris. 24. janvārī lekcijas plānotas no pl. 17 līdz 20, bet 27. janvārī un 7. februārī no pl. 18 līdz pl. 20.

Lektori būs labi zināmi savas jomas speciālisti un vienlaikus sociālo aprūpes centru (pansionāti, bērnu nami, patversmes) vadītāji, sociālie darbinieki, kapelāni, tādēļ no sirds aicinām pieteikties arī ikvienu interesentu. Apmācības ir bez maksas, pateicoties vācu katoļu labdarības fonda “Bonifatiuswerk” un Rīgas domes Labklājības departamenta atbalstam. Pēc lekciju noklausīšanās būs iespējams saņemt apliecinājumus.

Pieteikšanās apmācībām līdz 23. janvārim, rakstot uz e-pastu caritasbrivpratigie@gmail.com, vai zvanot: tālr. 22348865 (Gunita).

Ja vēlies pievienoties “Caritas Latvija” brīvprātīgo komandai, lūgums reģistrēties, nosūtot aizpildītu anketu, kas atrodama šeit – ej.uz/CL_anketa uz e-pastu caritasbrivpratigie@gmail.com.