Caritas.lv

Sadarbība jauniešu brīvprātīgajā darbā

Jauniešu projekta “GROW Latvija” mērķis ir attīstīt proaktīvas latviešu pusaudžu meitenes un viņu ģimenes. Projektā jaunietes uzlabos savu spēju pieņemt pozitīvus lēmumus, kas var mainīt Covid-19 pandēmijas izraisītās negatīvās psiholoģiskās un sociālās sekas, jo īpaši sakarā ar pēdējo divu gadu izolāciju, tālmācībām un atgriešanos klātienes nodarbībās. Pamatojoties uz zināšanām par sevi un savu vidi, ir paredzēts, ka programmas dažādo aktivitāšu dalībnieki iegūs spējas, prasmes un vērtības, lai attīstītu savu maksimālo personīgo potenciālu un panāktu līdzsvaru starp personīgo dzīvi, darba, ģimenes un sociālo jomu. Mērķauditorija jaunietes vecumā no 16 līdz 19 gadiem, kā arī viņu vecāki.

Projektu īsteno Kultūras un Izglītības biedrība (KIB) sadarbībā ar Tikumiskās Līderības institūtu un nodibinājumu “Caritas Latvija”. Tikumiskās Līderības institūts vadīs lielu daļu no personības attīstības lekcijām un diskusijas. Nodibinājums “Caritas Latvija” piedāvās brīvprātīgā darba iespējas programmas dalībniecēm.

Programma ilgs no 2021. gada decembra līdz 2022. gada maijam. Projekts sastāvēs no trijiem aktivitāšu veidiem:

  1. Ikmēneša nodarbība par personības attīstības tēmām, kam sekos diskusija ar jaunietēm.
  2. Ikmēneša brīvprātīgais darbs.
  3. Ikmēneša mentoringa tikšanās ar programmas dalībniecēm un viņu vecākiem.

Pieteikšanās līdz 7. decembrim, aizpildot anketu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhGy-HCHnyIkrsJ_5VfCtUBJ6uUD-hsLl2paIN6sKKhNUXug/viewform?usp=sf_link

Informatīva tikšanās vecākiem un jaunietēm – 9. decembrī plkst. 18:30.

Programma ir bez maksas, vietu skaits ir ierobežots. Nodarbības un brīvprātīgais darbs notiks klātienē meitenēm ar vakcinācijas pret COVID vai pārslimošanas sertifikātu.

Informatīvas tikšanās un nodarbību norises vieta: Kultūras centrs “Rīva”, Vīlandes iela 7-5, Rīga.

Nodarbību laiks: sestdienās plkst. 17.00-19.00.

Brīvprātīgais darbs būs sestdienās, iespējams, citā laikā.

Vairāk informācijas rakstot uz kcentrsriva@gmail.com vai zvanot 20516206 (Marija Diaza).

Par programmas “Jauniešu projekts GROW Latvija” saturu atbild Kultūras un Izglītības biedrība (KIB). Pasākumu finansiāli atbalsta FABRE Fonds (Spānija) un Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.