Caritas.lv

Žēlsirdības projekts Dvietes draudzē

Projekta ietvaros Dvietes Romas katoļu draudze iegādājās trenažieri – skrejceliņu Dvietes pansijā „Mūsmājas „Dižkoks” dzīvojošo senioru vajadzībām. Daļu no nepieciešamās summas projekta īstenošanai sedza draudze.

“Realizējot šo projektu, draudze ir īstenojusi sākotnējo ieceri – ar šo žēlsirdības žestu veicināt  pansijas iemītnieku  fizisko aktivitāti, savstarpēju komunikāciju, radīt pārliecību, ka arī senioriem, atbilstoši savām spējām un veselības stāvoklim ir iespējams dzīvot kustībā, tādejādi noturēt un pat uzlabot fizisko un emocionālo veselības stāvokli. Pozitīvi vērtējams fakts, ka skrejceliņa izmantošana notiek speciālista uzraudzībā, kontrolējot sirdsdarbību un regulējot katram senioram atbilstošu slodzi. Trenažiera izmantošana aktuāla ir visos gadalaikos, it īpaši šobrīd – covid pandēmijas apstākļos, kad ir daļēji ierobežota senioru saskarsme ar ārpasauli. Tas ir ilgtermiņa ieguldījums  senioru emocionālās un fiziskās  veselības uzturēšanai, uzlabošanai  plašam cilvēku lokam (pansijas klientu skaits 45-46 cilvēki)”, raksta projekta vadītāja Ināra Munce.

Draudze ir gandarīta par paveikto un noslēgumā piebilst: “Projekta īstenošanas laikā iegūta pārliecība, ka arī lauku draudzes ar uzdrīkstēšanos,  ticību saviem spēkiem, ar nebūt ne lielu finansējumu var darbos pasniegt roku, paveikt praktiskas lietas, kas vitāli svarīgas līdzcilvēkiem,  tādejādi  izrādot  mīlestību uz tuvāko.”