Žēlsirdības projektu konkurss

Tuvojoties Kunga Žēlsirdības svētdienai, kuru svinēsim svētdien, 11. aprīlī, tiek izsludināts žēlsirdības projektu konkurss. Konkursa ietvaros būs iespēja iegūt finansējumu dažādu žēlsirdības darbu veikšanai.

Projekta ietvaros, pateicoties saņemtajiem ziedojumiem, kopumā būs pieejams finansējums 5000 eiro apmērā, bet viena projekta īstenošanai varēs saņemt līdz 500 eiro lielu finansiālu atbalstu. Konkursa mērķis ir atbalstīt žēlsirdības darbus sabiedrības, it īpaši trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu labā.

Kunga Žēsirdības svētki lielā mērā ir saistīti ar svēto Faustīni, kurai Jēzus atklāja: “Es tev dodu trīs veidus, kā parādīt žēlsirdību tuvākajiem: pirmais – darbs, otrais – vārds, trešais – lūgšana.” (Dienasgrāmata, 742) Savukārt Katoļu Baznīcas katehisms skaidro, ka žēlsirdības darbi ir aiz mīlestības veiktie darbi, ar kuriem mēs palīdzam savam tuvākajam viņa miesas un gara vajadzībās (2447).

Žēlsirdības darbu projektus līdz 7. maijam varēs iesniegt katoļu draudzes, draudžu “Caritas” grupas, ar Katoļu Baznīcu saistītās organizācijas un neformālās grupas, piemēram, draudzes jauniešu grupa un citas. Viens iesniedzējs var konkursā pieteikt vienu projektu. Projekta ietvaros var tikt veidota zupas virtuve/pārtikas izsniegšana, higiēnas preču iegāde maznodrošinātajiem, dāvanu gatavošana sociālo institūciju klientiem, kā arī var tikt īstenotas citas idejas ar mērķi palīdzēt grūtības nonākušajiem. Projekti būs jāīsteno laikā no šī gada 1. jūnija līdz 31. decembrim, ievērojot valstī aktuālos epidemioloģiskos noteikumus.

Saņemtos pieteikumus izskatīs “Caritas Latvija” izvēlēta komisija un konkursa rezultāti tiks publicēti mūsu mājaslapā līdz šī gada 20. maijam.

Lai pieteiktu projektu, jāaizpilda VEIDLAPA, kuru paraksta paraksttiesīgā projekta iesniedzēja organizācijas persona, kā arī tā jānosūta uz e-pastu: info@caritas.lv.

Papildu jautājumu gadījumā lūgums zvanīt uz tālruni 29552102 vai rakstīt uz e-pastu: info@caritas.lv. Potenciālajiem projektu iesniedzējiem organizācija aptuveni pēc divām nedēļām plāno piedāvāt arī attālinātu tikšanos  interneta vidē ar iespēju uzdot sevi interesējošus jautājumus.

“Tuvojoties Žēlsirdības svētdienai, aicinām katru savā sirdī pārdomāt, kā varam palīdzēt cilvēkiem, kuri ir nonākuši grūtā situācijā, īpaši šajā pandēmijas laikā, kā varam īstenot Dievam žēlsirdību mūsu ikdienā”, norāda Inese Švekle, “Caritas Latvija” valdes priekšsēdētāja.

KABIA