Caritas.lv

Pakalpojums “Individuālās sociālās rehabilitācijas programmas nodrošināšana bērniem ar funkcionāliem traucējumiem”

Nodibinājums “CARITAS LATVIJA” 2020. gada oktobrī uzsāka sadarbību ar Rīgas Sociālo dienestu par pakalpojuma “Individuālās sociālās rehabilitācijas programmas nodrošināšana bērniem ar funkcionāliem traucējumiem” īstenošanu.

Pakalpojuma mērķis ir nodrošināt individuālu sociālās rehabilitācijas programmu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un atbalsta pasākumus viņu ģimenes locekļiem.

Katram bērnam tiek sastādīta individuāla sociālās rehabilitācijas programma, kas ietver pasākumu kopumu – dažādu speciālistu nodarbības, kas vērstas uz personas funkcionēšanas spēju saglabāšanu vai uzlabošanu, iekļaušanos sabiedrībā, kā arī personas izglītošanu un ģimenes locekļu atbalstu.

Sociālās rehabilitācijas programmās plānotās aktivitātes – speciālā pedagoga nodarbības ar logopēda un ABA terapijas elementiem, jāšanas nodarbības ar reitterapijas elementiem, aktivitātes baseinā fizioterapeita vadībā, kanisterapija, ergoterapija, sociālā darbinieka konsultācijas, speciālistu tikšanās ar vecākiem, speciālista vadītas nodarbības vecākiem u. c.

Sociālās rehabilitācijas programmas īstenošanas laiks vidēji ir 8 mēneši.

Lai varētu pieteikties pakalpojumam, bērnam ir jābūt deklarētam Rīgā. Pakalpojumam var pieteikties sazinoties ar sociālo pakalpojuma vadītāju Līnu Dančausku, tālr. 27018868. Vietu skaits ir ierobežots.

Foto: Bonifatiuswerk/fotographer: Arina Solntzeff