Aprūpes mājās pakalpojums

Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus (sociālās rehabilitācijas, dienas aprūpes centra un aprūpe mājās pakalpojumus) 50 Rīgas pilsētas bērniem (vecumā līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot)) ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem.

Aprūpes mājās pakalpojums

Aprūpes mājās pakalpojumu projekta ietvaros atbalstu saņēmuši 5 bērni. Līdz ar to piecas  ģimenes ir saņēmušas atbalstu. Atbalsts ir sniegts gan bērna pieskatīšanā, ēdināšanā, ķermeņa aprūpē, pavadīšanā kopā ar vecākiem uz dažādām aktivitātēm, rehabilitācijas nodarbībām u.c.

Aprūpes pakalpojums dzīvesvietā saņēma bērni ar īpašu kopšanu: • Līdz 4 gadu vecumam ieskaitot līdz 50h nedēļā; • No 5-17 gadu vecumam ieskaitot līdz 10h nedēļā.

Pirms pakalpojuma uzsākšanas tika izstrādāts aprūpes plāns, kurā noteiktas konkrētas aktivitātes bērna aprūpē un palīdzībai ģimenei kopumā. Priecājamies, ka varējām darbā iesaistīt jau pieredzējušus aprūpētājus, kuriem ir gan piemērota pieredze, gan izglītība – Guntu Ķilkuti, Ludmilu Buteli, Agritu Antonišķi, Zitu Kļaviņu.

Pateicamies ģimenēm un aprūpētājiem par sadarbību projektā!

31.07.2020.