Caritas.lv

Mākslas terapijas iespējas bērniem ar funkcionāliem traucējumiem

12. decembris, 2019

Projekts “Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem (Nr.9.2.2.3/18/A/014)”

Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībā balstītus sociālos pakalpojumus (sociālās rehabilitācijas, dienas aprūpes centra un aprūpe mājās pakalpojumus) 50 Rīgas pilsētas bērniem (vecumā līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot)) ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes un uzlabotu funkcionālās spējas, kā arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus 10 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem likumiskajiem pārstāvjiem.

Sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja” bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, starp dažādiem citiem pakalpojumiem, ir pieejama arī mākslas terapija, ko vada mākslas terapeite Vineta Mugureviča.

Mākslas terapija bērniem var palīdzēt attīstīt sīko motoriku, uzmanības funkcijas, regulēt emocijas, pilnveidot komunikācijas prasmes – veicināt verbālo un neverbālo komunikāciju, kā arī attīstīt ar pašapziņu saistītās funkcijas – radošuma attīstīšanu, pašizpausmes veicināšanu, iekšējo resursu apzināšanu. Mākslas terapija ir process, kas palīdz izpaust savu pieredzi, izmantojot līniju, formu, krāsu, izmēru, tekstūru u.c. līdzekļus.

Mākslas terapijā bērni tiek aicināti līmēt, griezt, uzzīmēt, uzgleznot ar otām vai pirkstiņiem, izveidot no veidošanas masas vai plastilīna, izlocīt no papīra, izveidot kolāžu no attēliem vai atrast citu piemērotu mākslinieciskās izteiksmes veidu.  

Pieteikties mākslas terapijas nodarbībām, rakstot: terezesmaja@caritas.lv

[foogallery id=”5539″]