Caritas.lv

Pateicība “Caritas” garīgās atveldzēšanās nedēļas nogales atbalstītājiem

No sirds pateicamies visiem “Caritas” atbalstītājiem un labdariem, kas deva iespēju noorganizēt “Caritas” garīgās atveldzēšanās nedēļas nogali brīvprātīgajiem! Paldies “Dabas pērles” par dāvanām, kas smaržo pēc laimes, “Radio Marija Latvija” un Jēkabam Reinim Pērkonam par tehnisko nodrošinājumu, “Svētās Ģimenes Māja”, “Rīgas Katoļu ģimnāzija” un kopienas “Chemin Neuf” pārstāvjiem par sadarbību un atbalstu, izdevniecībai “Dzīvības Straumes”, visiem lektoriem, bīskapam Andrim Kravalim, priesteriem Modrim Lācim un Andrim Marijam Jerumanim par Svētās Mises svinēšanu un grēksūdzes iespēju, slavētājiem Ģirtam Reimatam un Annai Kovaļovai, un visiem čaklajiem palīgiem, jo īpaši Kristus Karaļa draudzei un tās bijušajam prāvestam Ilmāram Pēterim Tolstovam, jo tieši pateicoties viņa aktīvajai iniciatīvai un draudzes iesaistei gavēņa ziedojumu akcijā “Gavē un dalies tuvākmīlestībā” šo garīgās formācijas nedēļas nogali bija iespējams noorganizēt! 


Nedēļas nogale notika sociālo pakalpojumu centrā “Terēzes māja” un tajā piedalījās ap 45 brīvprātīgie. Formācijas tēma bija – “Sekot Labajam Samarietim”. Šis motīvs caurvija katra lektoraa stāstījumu, tāpat arī Svētās Mises un Svēto Rakstu lasījumus, kā arī filmu par franču priestera kalpojumu Manilas ielu bērniem. Klātesošos iedvesmoja Māris Veliks sagatavotā lekcija un aizrautīgais stāstījums par lūgšanas nozīmīgumu efektīvā kalpojumā. Daloties savā personiskajā lūgšanu pieredzē saistībā ar kādu būtisku kalpojumu, Māris klātesošajiem atklāja ilgas un pastāvīgas lūgšanas nozīmīgumu, lai kalpojums saņemtu patiesu Dieva vadību un nestu bagātīgus Svētā Gara augļus. Ar piemēru no savas pieredzes viņš atklāja, ka ir ļoti būtiski vienmēr palikt uzticīgam tajā, ko cilvēks ir apsolījis Dievam.


Tāpat arī pr. Andris Marija Jerumanis, runājot par sekošanu labajam Samarietim, uzsvēra klusuma un personiskā laika ar Dievu nozīmīgumu visā mūsu dzīvē. Runājot par mūsu cilvēcisko dabu, priesteris aicināja klātesošos iziet no egoistiskās “es gribu” mīlestības un atvērties “agape” mīlestībai. Priesteris A. M. Jerumanis uzsvēra, ka ļoti būtiski ir neatlikt uz rītdienu to, uz ko Dievs mūs aicina jau šodien. Mēs visi izjūtam šo kārdinājumu labos nodomus “uzsākt rīt”. Tomēr daudz būtiskāk ir tas, ko mēs darām šodien. Mēs arī esam aicināti dalīties ar citiem par mūsu cerību, uz ko mudina arī apustulis Pāvils.
Ar prieku sveicām mūsu vidū arī jaunpienākušos brīvprātīgos un visi kopā nobaudījām “Caritas Latvija” 15. dzimšanas dienas kliņģeri. 
Nenovērtējama pateicība arī visiem, kuri iestājās lūgšanā par šīs nedēļas nogales norisi un garīgajiem augļiem, īpaši Karmela māsām Ikšķilē.
Lai Dievs bagātīgi svētī un atveldzē tos, kas kalpo Viņam Kristus mazākajos brāļos!