Caritas.lv

Iespēja jauniešiem

“Caritas Latvija” īsteno projektu “PROTI un DARI!” sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

Aicinām pieteikties jauniešus vecumā no 15-29 gadiem, kuri kaut kādu iemeslu dēļ ir pametuši mācības vai studijas, kā arī nestrādā un neapgūst arodu. Iemesli kāpēc tā noticis var būt daudz un dažādi – izvēlētā studiju programma neatbilda jaunieša gaidām, vai šo programmu lika izvēlēties vecāki, taču studijas reālajā dzīvē neatbilda jaunieša spējām un interesēm. Iespējams, jaunietim skolā bija izveidojies konflikts un tāpēc skola tika pamesta. Vai varbūt sāpēs par izjukušām attiecībām bija tik lielas, ka visam citam uz kādu laiku pazuda jēga.

Bet nekas nav zaudēts. Palīdzēsim iedrošināt. Ikviens jaunietis ir vērtība, un, lai kādā situācijā šis jaunietis vai jauniete būtu nonākuši, vienmēr ir iespējas visu sākt no jauna: tapt uzklausītiem un sadzirdētiem, sākt mācīties, studēt, strādāt, kā arī piedalīties brīvprātīgo darbā un apmaiņas programmās ārvalstīs, tas viss turklāt ņemot vērā paša jaunieša spējas, vēlmes, talantus un sapņus!

Šajā projektā ir iespējas apgūt visdažādākās prasmes, piemēram, attīstīt gleznošanas talantu, iemācīties kādu jaunu valodu, vai saņemt iespēju mācīties autoskolā*.

Programmas ietvaros (1 – 9 mēneši) kopā ar mentoru ir iespējams arī saturīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku, apmeklējot dažādus kultūras, mākslas vai sporta pasākumus. “Caritas Latvija” mentori ir jauni cilvēki, tas, savukārt, varētu mazināt barjeru savstarpējā komunikācijā.

Dalība projektā ir pilnīgi bez maksas, un sevi atradīs ikviens, kuram tas būs nepieciešams.

Pieteikties var rakstot uz e-pastu info@caritas.lv, vai zvanot: 22830899

* projekta finansējums paredz iespēju segt autovadīšanas teoriju un dažas braukšanas nodarbības.

Projekta Nr.8.3.3.0./15/I/001

2019. gada septembris