Arhibīskaps–metropolīts Zbigņevs Stankevičs iesvētīs dienas aprūpes centru bērniem ar īpašām vajadzībām “TERĒZES MĀJA”

23. augustā plkst. 14.00 Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6, arhibīskaps–metropolīts Zbigņevs Stankevičs  iesvētīs dienas aprūpes centru “TERĒZES MĀJA”, ko izveidojis nodibinājums “Caritas Latvija”. Centrs darbojas ar Eiropas Sociālā Fonda projekta „Sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem” Nr.9.2.2.3/18/A/014 un ziedotāju finansiālu atbalstu.

Dienas aprūpes centrs ” TERĒZES MĀJA” sniegtie sociālie pakalpojumi paredzēti bērniem ar invaliditāti, kuri dzīvo Rīgā.  Projektā kopumā paredzēts sniegt pakalpojumus 50 bērniem un viņu ģimenes locekļiem. Projekta klienti galvenokārt ir bērni, kuri mācās speciālās izglītības iestādēs. Skolās bērniem arī ir pieejami dažādi speciālisti, taču vecāki atzīst, ka tas ir nepietiekami, tāpēc ļoti labprāt izmanto viņiem piedāvāto iespēju bērnam apmeklēt papildus pieejamo speciālistu nodarbības.

Dienas centra vadītāja psiholoģe Ilze Reinfelde jūtās gandarīta, ka projektā ir izdevies piesaistīt patiesi zinošus un pieredzējušus profesionāļus – sociālos darbiniekus, logopēdu, mūzikas, mākslas terapeitus, ergoterapeitu, fizioterapeitu, sociālo pedagogu, aprūpētājus un pastorālo konsultantu.

Savukārt, lai atvieglotu ģimenes situāciju kopumā, dažādu speciālistu palīdzību nepieciešams saņemt ne tikai bērnam, bet arī viņa ģimenes locekļiem. Tādēļ projektā plānotas arī aktivitātes vecākiem. Šobrīd, vecākiem atbalstu jau sniedz sociālais darbinieks, pastorālais konsultants un  psihologs.

Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs norāda: “Dienas aprūpes centra izveidošana bērniem ar īpašām vajadzībām ir svarīga ne tikai Baznīcai, jo žēlsirdības kalpojums ir otra svarīgākā tās misija pēc Evaņģēlija sludināšanas, bet arī visai sabiedrībai, jo šis centrs sekmēs bērnu ar īpašām vajadzībām sociālo rehabilitāciju un integrāciju, sniegs atbalstu bērnu vecākiem. Svarīgākais ir tas, lai ikviens bērns, kas apmeklēs šo centru, piedzīvotu prieku un būtu laimīgs”.

Nodibinājums “Caritas Latvija” pateicas arī ikvienam ziedotājam, kas atbalstījis centra tapšanu – “Baltic International Bank”, NATO miera misijas karavīriem un privātajiem ziedotājiem.

Projekta vadītāja Evija Eglīte.

Papildinformācija par pasākumu – Mārīte Jirgensone,
e-pasts: info@caritas.lv