Caritas.lv

Priecīgus Kristus augšāmcelšanās svētkus!

Mīļie “Caritas” brīvprātīgie un draugi,   

Ir pagājis brīsniņš kopš mūsu iepriekšējās vēstules un jāsaka, notikušā ir diezgan daudz.

Atskatoties:

Februārī mūsu komandā notika izmaiņas: Egita devās garākā atvaļinājumā, un komandai pievienojās divas darbinieces: projektu vadītāja Inese Motte un komunikāciju un finansējuma piesaistes projektu vadītāja Mārīte Jirgensone.

21. februārī “Caritas Latvija” kopā ar draugiem un dažiem brīvprātīgajiem Svētās Ģimenes mājā tikās uz kopīgu pielūgsmi un slavēšanu. Patieso spēku tuvākmīlestības darbam mēs smeļam gan personiskajā, gan komandas ikrīta kopīgā lūgšanā, bet šādus lūgšanu vakarus, uz kuriem aicināts ir ikviens, ir plānots rīkot reizi mēnesī.

Gavēnim sākoties, “Caritas Latvija”, sadarbībā ar Rīgas arhidiecēzes draudzēm uzsāka žēlsirdības akciju “GAVĒ UN DALIES TUVĀKMĪLESTĪBĀ”. Akcija norisinās Rīgas arhidiecēzes draudzēs, un tās laikā ikviens tiek aicināts padomāt, no kā varētu šai laikā atteikties, lai ar ietaupīto summu iepriecinātu tos, kuri sastapušies ar lieliem pārbaudījumiem un piedzīvo grūtības.

Marta sākumā Rīgā, Pils ielā 5-1, Sāpju Dievmātes draudzes svētdienas skolas telpās tika atvērts Uzklausīšanas centrs. Šāds kalpojums notiek daudzās valstīs, kur darbojas “Caritas”. Centra misija ir uzklausīt grūtībās nonākušos un sniegt atbalstu, meklējot iespējas palīdzēt šiem cilvēkiem katrā konkrētajā situācijā.

8. martā mūs visus īpaši patīkami pārsteidza ziņa par mūsu valdes locekļa priestera Andra Kravaļa nominēšanu Rīgas arhidiecēzes palīgbīskapa amatam. No sirds priecājamies par šo jauno svētību un ļoti gaidām inaugurācijas ceremoniju 4. maijā!

“Caritas Latvija” arī ir uzsākusi palīdzības, jeb sociālo pakalpojumu projektu Rīgas ģimenēm, kurās aug bērni (no 0-17 g.) ar funkcionāliem traucējumiem jeb visa veida īpašām vajadzībām.  Bez maksas tiks sniegti profesionāļu pakalpojumi, kas ir paredzēti ilgtermiņā ar mērķi palīdzēt gan bērnam, gan viņa ģimenes locekļiem – māmiņai, tētim, vecvecākiem, brāļiem un māsām. Zinot, ka šādas ģimenes mēdz nonāk ļoti plašā risku grupā, gan sociāli, gan finansiāli, gan attiecību jomā ģimenē, gan arī pārī, “Caritas Latvija” vēlas nodrošināt pēc iespējas plašu pakalpojumu klāstu.

“Caritas” brīvprātīgie

Turpinās darbs pie žēlsirdības darbu kalpojuma attīstības draudzēs. Brīvprātīgo darba vadītāja Inese Motte regulāri uztur kontaktu ar esošajām “Caritas” grupām, kā arī veicina to attīstību tur, kur tās vēl nedarbojas.

Mājaslapā pieejami mūsu jaunākie “Radio Marija Latvija” raidījumi “Žēlsirdīgais samarietis”:

par Dienas aprūpes centru, Projektu Proti un Dari, un Aicinājums NEET jauniešiem. Tos veido “Caritas Latvija” komunikācijas un finanšu piesaistes projektu vadītāja Mārīte Jirgensone.

 

Sirsnīgā pateicībā par mūsu līdzšinējo sadarbību,

Priecīgus Kristus augšāmcelšanās svētkus!

 

“Caritas Latvija” valde: Inese Švekle, pr. Andris Kravalis, Jānis Balevičs

Birojs: Anna Eižvērtiņa, Inese Motte un Mārīte Jirgensone