Caritas.lv

Sveiciens Kristus dzimšanas svētkos

2018.gada decembrī

Mīļie brīvprātīgie, draugi un labdari!

Atskatoties…

  • Patiess prieks par  15.decembrī notikušo Adventa rekolekciju dienu, kuru vadīja Euharistiskā Jēzus kongregācijas māsa Emanuēla Ceple SJE. Tās mērķis bija, izmantojot Svētos Rakstus, ieskatīties savos aizsardzības mehānismos caur 12 soļu principu un atdot šos mehānismus Kungam lūgšanā. Neiztrūkstoša lūgšanu dienas programmā bija Sv. Mise pr. Andra Kravaļa vadībā, kuras laikā daudzi izmantoja iespēju izlīgt ar Kungu grēksūdzes sakramentā. Brīnišķīgi, ka “Caritas” kalpotājiem pievienojās arī brīvprātīgie, kuri dodas uz Onkoloģijas centru un darbojas biedrības “Svētās Ģimenes Māja” paspārnē, kā arī citi interesenti.
  • Nedaudz senāks notikums, bet tāpēc ne mazāk nozīmīgs, lai gan šogad pagāja zināmā mērā Latvijas simtgades “ēnā”, ir pāvesta Franciska iedibinātā Vispasaules trūkumcietēju diena, kas norisinājās otro reizi un, pateicība Dievam, tiek atzīmēta arī Latvijā. Šogad tā iekrita 18.novembrī, bet tas nekavēja tieši šajā dienā arī daudzus apmeklēts trūcīgos, vientuļos, seniorus, jo visi mēs esam Latvija! Ir iespēja iepazīties ar to kā šo dienu atzīmēja Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē, kā arī Latgalē. Lieliskas liecības ir arī no Siguldas katoļu draudzes “Caritas”, kur tika apmeklēti seniori aprūpes centros un mājās, tāpat arī Āgenskalna pamatskolas bērni un viņu vecāki bija sarūpējuši dāvanas trūcīgajiem, kas tika izdalītas sadarbībā ar Rīgas Sv. Alberta draudzes “Caritas”.
  • 9.novembrī devāmies uz patvēruma meklētāju izmitināšanas centru “Mucenieki”, lai ziedotu uzņēmuma “Rīgas satiksmes” darbinieku saziedotās drēbes. Šī akcija notika sadarbībā ar Sv. Alberta draudzes “Caritas” un Latvijas Sarkano krustu. Liels paldies albertiešiem un īpaši “Caritas” koordinatorei Sņežanai par ieguldīto milzīgo darbu drēbju šķirošanā un izdalīšanā!
  • Savukārt 10.novembrī, kad svinējām “Caritas Latvija” 14. dzimšanas dienu, lūdzām un pateicāmies Kungam par līdz šim dāvāto Euharistijā, tika iesvētīta mūsu jaunā biroja telpa Svētās Ģimenes mājā, kā arī sienas plāksne, vadījām laiku sadraudzībā, iepazīstoties arī ar “Caritas” brīvprātīgo kalpojumu Sv. Jēkaba katedrālē un Onkoloģijas slimnīcā, tāpat tika prezentēta sen lolotā “Caritas” rokasgrāmata.
  • Novembrī notika “Caritas Latvija” organizētās (projekta vadītāja – Vineta Preisa) un Rīgas domes Labklājības departamenta līdzfinansētās apmācības brīvprātīgajiem darbam ar bērniem ar īpašām vajadzībām. Šī paša projekta ietvaros 24.novembrī notika “Caritas” brīvprātīgo un darbinieku komandas sadraudzības tikšanās ar bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem Sv. Terēzes no Bērna Jēzus draudzes mājas omulīgajā telpās. Projekta noslēdzošā tikšanās notiks 20.decembrī Svētās Ģimenes mājā ar mērķi plānot nākamās aktivitātes darbam ar bērniem ar īpašām vajadzībām.
  • Sirsnīga pateicība prelatūrai “Opus Dei” par sniegto palīdzību bērniem Krāslavā, atbalstot Krāslavas katoļu draudzes “Caritas” vadīto zupas virtuvi! Varam tiešām mācīties solidaritāti no spāņu skolas “El Prado” bērniem Madridē!
  • Noslēdzām ziedojumu akciju cietušajiem Indonēzijā – tajā tika saziedoti 270 EUR. Akcija tika izsludināta pēc 28.septembrī notikušās zemestrīces Indonēzijas piekrastē ar tai sekojošo cunami.
  • Vēlam Dieva svētību 22 jaunajiem brīvprātīgajiem, kuri rudenī pabeiguši biedrības “Svētās Ģimenes Māja” organizēto apmācību kursu un pievienojušies brīvprātīgo kustībai vēža pacientu atbalstam, un decembrī uzsāk darbu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centrā. Paldies Austrumu slimnīcai par veiksmīgo sadarbību, Rīgas domes Labklājības departamentam un ziedotājiem par atbalstu.
  • Aicinām paturēt lūgšanās jaunos projektus bērniem ar īpašām vajadzībām, “Caritas Latvija” attīstības plāna 2019.-2021.gadam realizāciju, par ko jāpateicas “Caritas Europa” dalīborganizāciju finansiālajai solidaritātei.

Patiesas tuvākmīlestība un sirds siltuma piepildītus Kristus Dzimšanas svētkus vēlot,

“Caritas Latvija” valde: Inese Švekle, pr. Andris Kravalis, Jānis Balevičs

un birojs  – Egita un Anna