Caritas.lv

Atziņas pēc pāvesta vizītes, kalpojot cilvēkiem ar invaliditāti

Vēlamies dalīties ar pāris fotogrāfijām un zīmējumiem no nesen piedzīvotās pāvesta Franciska vīzītes Aglonā, kurā “Caritas Latvija” bija uzticēta cilvēku ar īpašām vajadzībām koordinēšana un izvietošana divos sektoros.

Dalībai bija pieteikušies 67 cilvēki ratiņkrēslos un 67 cilvēki ar cita veida invaliditāti, katram līdzi devās viens pavadonis.

Dažādu apstākļu dēļ trešā daļa no tiem, kuri vēlējās piedalīties, tomēr neatbrauca, bet prieks un pateicība ir par visiem, kuri atbrauca un varēja piedalīties Sv. Misē, pateicoties savu ģimenes locekļu, draudzes cilvēku un Caritas brīvprātīgo no Rīgas Sv. Alberta draudzes, Rīgas Vissvētākās Trīsvienības draudzes un darbinieku no dienas centra “Saule” atbalstam.

Lūk, brīvprātīgo atziņas, palīdzot cilvēkiem ar īpašām vajadzībām nokļūt Aglonā un piedalīties pāvesta Franciska vadītajā Sv. Misē.

Sandra: “Cilvēki, par kuriem rūpējos, ir ļoti apmierināti un priecīgi. Es esmu priecīga, ka tur biju.”

Alise: “Man patika. Priecājos, ka cilvēki ar īpašām vajadzībām smējās, runājās savā starpā, jokojās.”

Zemāk redzami arī zīmējumi un atsauksmes no dienas centra “Saule” klientiem:

Rivo: “Atbraucām uz Aglonu, iegājām bazilikā, sākām lūgties! Priesteris runāja. Pēc tam gājām uz ģimnāziju, ēdām vakariņas, pēc tam gājām gulēt! No rīta ēdām brokastis, aizgājām paskatīties Aglonu. Tad gājām pusdienās, pēc tam atpakaļ uz laukumu. Helikopterī atbrauca pāvests Francisks, pēc tam ēdām vakariņas un braucām mājās!”

Alise: “Priecājos satikt pāvestu klātienē un piedalīties Svētajā Misē. Izlīgu ar draugiem. Šajā svētceļojumā guvu garīgu gandarījumu un prieku, iedvesmu un garīgu stiprinājumu. Guvu spēku garīgai kalpošanai, kristīgai dzīvei, vēlēšanos darīt un nepadoties!”

[foogallery id=”4373″]