Caritas.lv

Ekskursija uz atpūtas centru “Trušu karaliste”

 

Vēlos padalīties ar gūtajiem iespaidiem pēc Rīgas Vissvētākās Trīsvienības draudzes Caritas Lieldienu pasākuma. Ir pagājis laiks, kopš 2. aprīlī organizētā brauciena uz Trušu karaļvalsti Lēdmanē. Neskatoties uz to, ka diena nebija pati jaukākā, laiks bija diezgan vēss un dubļains, visi kā viens apstiprināja, ka tas ir sīkums un brauciens ir izdevies.

Protams, truši nevienu neatstāja vienaldzīgu. Viņu barošana un paijāšana raisīja siltas emocijas un prieku gan pieaugušajos, gan bērnos. Mazā Pauliņa labprāt kādu trusīti būtu paņēmusi līdzi uz mājām. Ejot pa mežu, taku krustojumos, bija iespēja lasīt Svēto Rakstu tekstus, kuri izvietoti uz koka plāksnēm. Bērniem šķita interesants ceļā sastaptais tunelis ar bišu zuzināšanu un koka zirnekļiem.

Un noslēgumā pārsteigums – uz grila ceptas desiņas un citi gardumi. Šī diena bija kā dāvana, kas ļāva izrauties no pelēcīgās ikdienas, mājas rūpēm un pabūt kopā ar labiem draugiem.

Liels paldies Dievam, ka Viņš devis Vissvētākās Trīsvienības draudzei iejūtīgu Caritas vadītāju Valdu Ozoliņu. Valda saredz savu aprūpējamo cilvēku vajadzības. Atrazdama pareizos vārdus, viņa dod cerību un, cik iespējams, palīdz izkļūt no dzīves sarežģītām situācijām. Viņa savā dzīvē piepilda vārdus “Mīli savu tuvāko kā sevi pašu“. Kristiešu ir daudz, bet no sirds iesaistīties un kalpot žēlsirdības darbā ne visi spēj un var.

Es redzēju dalībnieku acīs lielu pateicību un novērtējumu par viņiem sniegto mīlestību un uzmanību.

Mīlestībā, Ginta Krūze

[foogallery id=”4150″]