Caritas.lv

Kristus augšāmcelšanās svētku pasākums Sv. Jēkaba katedrāles Caritas grupā

Rīgas sv. Jēkaba katedāles “Caritas” grupa otrajās Lieldienās – 2.aprīlī turpināja savu tradīciju – dot aprūpējamiem ne tikai ēdienu miesai, bet arī garam un pēc Svētās Mises Svētdienskolas telpās atkal pulcināja trūcīgos un visus interesentus uz saksofona mūzikas koncertu ar kopības brīdi pie tējas un cienasta.

Šajā sadraudzības brīdī lūgšanas un kopības garu ar savu piedalīšanos ienesa draudzes administrators pr. Pauls Kļaviņš un diakons Gunārs. Pēc pr. Paula sacītās lūgšanas koncertu ievadīja ērģelnieks Rihards, atskaņojot J.S.Baha kompozīciju, bet pēc tās romantiskas mūzikas programmu uz saksofona spēlēja katedrāles “Caritas” grupas brīvprātīgais I.Līvmanis. Taču mūsu brīvprātīgais ne tikai spēlē saksofonu un sarūpē trūcīgajiem dažādas vajadzīgas lietas – viņš arī dzied, pats pavadot sevi uz mūzikas instrumenta. Šādā izpildījumā dzirdējām arī dažu labu sparīgāku melodiju, kā latviešu populāro tautasdziesmu “Bēdu manu lielu bēdu“, kas sasaucās ar mūsu trūcīgo dažādām dzīves situācijām un izskanēja kā aicinājums pat visgrūtākajā laikā meklēt gaismas brīžus. Koncertu noslēdza ērģelnieka Riharda spēlētais J.S.Baha korālis, kura saknes rodamas kādā ļoti senā 4.gs. kristiešu dziedājumā. Pasākuma noslēgumā aprūpētāji un aprūpējamie vienojās kopīgā, pr. Paula vadītā lūgšanā, lai, uzņēmuši Augšamceltā spēku un gaismu,  dotos atkal savās ikdienas gaitās.

Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles “Caritas ” grupa sveic draudzi un visus labas gribas cilvēkus Jēzus Kristus augšāmcelšanās svētkos un pateicas par trūcīgajiem sniegto palīdzību!

Stella Jurgena