Žēlsirdības dāvanas Lielajā gavēnī

Informējam, ka gavēņa kalendāra ietvaros septiņām praktiskām vajadzībām, kas tika aktualizētas kopā ar “Caritas” brīvprātīgajiem, tika saziedoti 1344 eiro.

Pateicamies 42 ziedotājiem, no kuriem vairāki atsaucās uz katru no palīdzības lūgumiem. Divos gadījumos tika ziedots arī “graudā” – kāda ģimene no Latgales nosūtīja apģērbu un higiēnas produktu paku trūcīgai 6 bērnu ģimenei Valmieras pusē, kā arī tika noziedots mobilais telefons seniorei Jēkabpilī.

“Caritas Latvija” sadarbojoties ar draudžu “Caritas” grupu koordinatoriem iegādāsies nepieciešamās lietas un nogādās tās trūcīgajos apstākļos nonākušajiem cilvēkiem, kuri ir ļoti aizkustināti un pateicīgi par līdzcilvēku atbalstu.

Šajā Lielā gavēņa laikā Rīgas Kristus Karaļa draudzē norisinājās lieliska iniciatīva. Ticīgie tika aicināti gavējot iekrāto naudu, ievietot “Caritas” žēlsirdības aploksnēs, kas gavēņa sākumā bija pieejamas baznīcā. Lielajā Piektdienā aploksnes tika noliktas pie Jēzus Krusta. Kopumā šajā akcijā žēlsirdības darbu atbalstam tika ziedots 868.16 EUR, par ko liela pateicība draudzes locekļiem un prāvestam Ilmāram Tolstovam par iniciatīvu!

Pievienojamies pāvesta Franciska Lielā gavēņa vēstījumā izteiktajam aicinājumam: “Kā es vēlētos, lai žēlsirdības dāvanu došana kļūtu par katra no mums patieso dzīvesveidu! Kā es vēlētos, lai mēs, kristieši, sekotu apustuļu paraugam un saskatītu mūsu īpašumu sadali kā redzamu liecību mūsu draudzības kopībai Baznīcā!”