Caritas.lv

Lai godībā augšāmceltā Kristus gaisma izkliedē mūsu sirds un prāta tumsu!

Mīļie „Caritas Latvija” brīvprātīgie un draugi!

Atskatoties…

Daudziem no jums noteikti vēl atmiņā iedvesmojošā garīgās atjaunotnes un sadraudzības diena “Caritas – Mātes Baznīcas rokas”, kas notika 10.martā! Ar V.E. arhibīskapa homīliju var iepazīties šeit. Paldies par jūsu klātbūtni un savstarpējo stiprinājumu, ko saņēmām!

Lai lūgtos un atbalstītu ar gavēni un žēlsirdības darbiem miera iestāšanos pasaulē, pāvests Francisks 23.februāri bija izsludinājis par gavēņa un lūgšanu dienu, ko arī daudzi no mums atzīmēja. Paldies visiem, kuri līdz šim ir iesaistījušies ar materiālā atbalsta sniegšanu trūkumcietējiem Gavēņa kalendāra ietvaros, kā arī ziedojuši biedrībai “Iļģuciema sievietes”, īpaši stomatoloģijas pakalpojumu nodrošināšanai notiesātajām!

Kā jau iepriekšējā vēstulē minēts, 24.februārī Caritas Sigulda kopā ar daudziem citiem brīvprātīgajiem un pilsētas draudzēm sarīkoja svētku pusdienas Siguldas novada iedzīvotājiem, kuri sasnieguši 90 un vairāk gadus pilsētas 90 jubilejas ietvaros. Turklāt seniori, kuri paši nevarēja ierasties, tika apciemoti mājās un SAC “Saullēkts”.

“Žēlsirdīgā samarieša” februāra raidījumā klausāmies par Valmieras draudzes Caritas grupas pieredzi – par grupas aizsākumu pirms nu jau septiņiem gadiem un kalpošanu šodien. Mūsu nākotnes iecere ir uz šī raidījuma bāzes veidot žēlsirdības darbiem un Baznīcas sociālajai mācībai veltītu radio raidījumu sadarbībā ar Katoļu Baznīcas Cietuma kapelānu dienestu un nodibinājumu “Nova vita”. Uzticam šo nodomu Kungam!

Plānojam…

  • Priecājamies ziņot, ka Rīgas Vissvētākās Trīsvienības draudzes Caritas grupa, pateicoties dāsna ziedotāja atbalstam, Otrajās Lieldienās rīko ekskursiju trūcīgām ģimenēm uz atpūtas centru “Trušu karaliste” Lēdmanes pagastā.
  • Lielās intereses dēļ par semināru “Palīdzība senioriem ar demenci” Siguldā, seminārs tiek organizēts arī Rīgā Vissvētākās Trīsvienības draudzes Caritas grupas rīkoto tikšanās cikla ietvaros. Tas notiks 14.aprīlī draudzes telpās (reģistrācija no 10:30). Pieteikšanās pie Kristīnes (26981788) līdz 10.aprīlim.
  • Svētdien, 29.aprīlī, Siguldas draudzes Caritas grupas vēstneši prezentēs “Caritas – Man, Draudzei, Pasaulei” Rīgas Kristus Karaļa draudzē pēc Sv. Mises pl.11:00. Visi laipni aicināti!
  • Pieredzes apmaiņas brauciens nav aiz kalniem! Šoreiz tā būs Sigulda – draudzes titulsvētku – Vissvētākās Jēzus Sirds svētku laikā – 9.jūnijā. Apciemosim biedrības “Cerību spārni”, kas rūpējas par cilvēkiem ar invaliditāti un ne tikai, lieliskās iniciatīvas – dienas aprūpes centru un specializētās darbnīcas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, SAC “Cerību māja” jaunajiem vecākiem, tai skaitā labdarības veikalu “Visi var” 😉 Dalības maksa – 5 EUR, pieteikšanās līdz 11.maijam (info@caritas.lv, 29635337) un tiekamies Siguldā!

Svētīgus Kristus Augšāmcelšanās svētkus vēlot,

Egita un Anna

2018.gada Lieldienās