Caritas.lv

23.februāris – Franciska izsludinātā gavēņa un lūgšanu diena par mieru pasaulē

Pāvests Francisks 23.februārī aicina ticīgos gavēt un lūgties par mieru pasaulē, it īpaši Kongo Demokrātiskajā Republikā un Dienvidsudānā.

„Caritas Internationalis” ārkārtas aicinājumā lūdz sniegt palīdzību Kasai reģionam Kongo Demokrātiskajā Republikā. Kasai reģionā nāvējošs konflikts ir atstājis badā trīs miljonus cilvēku un 400 000 bērnu smagi cieš no akūtas uztura nepietiekamības.

Denisei Ndekenya bija pieci bērni un vīrs. Pagājušā gada aprīlī, kad Denise bija slimnīcā ar diviem bērniem, milicija uzbruka viņas ciemam, nocirta galvu viņas vīram un nogalināja pārējos trīs bērnus. Kaimiņu brīdināta par notikušo, Denise neatgriezās mājās, bet kopā ar bērniem devās garā, bīstamā ceļojumā cauri brikšņiem un biezokņiem. Beidzot viņa ieradās Sv. Augustīna draudzē blakus Tshikapa, kur „Caritas” sniedz viņai palīdzību ar pārtiku un pirmās nepieciešamības saimniecības priekšmetiem. “Ko es tagad darīšu?” jautā Denise. “Man ir tik skumji.”

Caritas jau darbojas, izdalot pārtiku, saimniecības piederumus un higiēnas priekšmetus tiem, kuri devušies prom no dzīvesvietas, kā arī tiem, kuri atgriežas savās izpostītajās mājās. Sen izveidotais sadarbības tīkls Baznīcu un „Caritas” nostāda izdevīgā pozīcijā palīdzības sniegšanā Kasai. Bez šī atbalsta daudzi neaizsargātie cilvēki vienkārši netiktu pāri grūtībām, ar kurām saskaras.

Caritas darbu Kasai reģionā var atbalstīt šeit – https://www.caritas.org/donation/lent-appeal-for-kasai/. Tāpat turpinās iespēja ziedot “Caritas Latvija” kontā (LV46HABA0551008657797) ar norādi – “Palīdzība Āfrikas iedzīvotājiem”.

Informācija sagatavota pēc „Caritas Internationalis” materiāliem 
Foto: Caritas Internationalis, Guy Marin/Caritas Congo, Caritas Belgium

[foogallery id=”3999″]