Caritas.lv

Lielo gavēni iesākot…

Mīļie „Caritas Latvija” brīvprātīgie un draugi!

“Tad pajautāsim sev: kā mūsos izdziest tuvākmīlestība? Kādas zīmes ir tam, ka mīlestība mūsos draud izdzist?” Pāvesta Franciska vēstījums Lielajā gavēnī 2018

Lielais gavēnis

Bez pāvesta vēstījuma vēl garīgi impulsi, balstīti svēto atziņās, rakstā – “Kā gavēt šogad?”.

Kā ierasts, www.katolis.lv sagatavojis bagātīgu Gavēņa kalendāru. Pateicoties draudžu Caritas kalpotājiem, arī šogad tajā tiek piedāvātas dažas līdzcilvēku vajadzības, kurās ikviens var sniegt palīdzīgu roku.

10.martā aicinām ikvienu uz garīgās atjaunotnes dienu un sadraudzības tikšanos “Caritas – Mātes Baznīcas rokas”. Programmā – Vissvētākā Sakramenta adorācija/grēksūdzes iespēja, Sv. Mise, arhibīskapa Z.Stankeviča, luteriskās Baznīcas Diakonijas, Betlēmes žēlsirdības mājas, Cietuma kapelānu dienesta un Caritas pārstāvju uzrunas/liecības. Tiekamies Sv. Franciska baznīcā, sadraudzība un pusdienas – Garīgā semināra telpās (sekojiet norādēm!). Sākums pl.10. Pieteikšanās līdz 5.martam – info@caritas.lv, 29635337

Caritas nacionālais birojs

Ko kopīgi paveicām 2017.gadā? – To var uzzināt mūsu darbības pārskatā, kā arī skaitļos un bildēs apskatīt infografikā!

Trešā Caritas sveču akcija noslēdzās Sveču dienā, 2.februārī. Paldies visiem, kuri pašaizliedzīgi iesaistījās sveču izplatīšanā un kuri paši tās iegādājās! Paldies draudzēm, kuras piekrita atbalstīt trūkumcietējus (lai kāda nebūtu katra “trūkuma” forma), iesaistoties šajā akcijā, kurā 15 % no saziedotā tika atvēlēts draudzes žēlsirdības darbu veikšanai.

Radio raidījums “Žēlsirdīgais samarietis” lieliskā Radio Marija viļņos turpina iepazīstināt ar Caritas žēlsirdības grupām. Šoreiz – ar aktīvo Mazsalacas draudzes grupu skaistajā Ziemeļlatvijas pilsētiņā.

Turpinām piedalīties projektā “Proti un dari” kā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sadarbības partneris, kas nozīmē, ka piedāvājam mentoru un programmas vadītāju pakalpojumus un atbalsta pasākumu pakalpojumus 15 līdz 29 gadus (ieskaitot) veciem jauniešiem, kuri nemācās, nestrādā, neapgūst arodu un nav reģistrēti NVA kā bezdarbnieki. Ja jūsu redzeslokā ir šādi jaunieši, dodiet ziņu mums! Tā ir iespēja palīdzēt iesaistīt šos jauniešus sabiedriskajā dzīvē.

Draudzēs

Īpaši darbīgi gadu ir iesākusi Siguldas draudzes Caritas grupa. Kā sen ieplānots (jo jau pagājušā gada vidū), 9.februārī notika seminārs “Palīdzība senioriem ar demenci”, ko vadīja Inese Lietaviete, MgPsych. Tēma ir aktuāla draudzes Caritas grupai, bet arī visai mūsu sabiedrībai, tāpēc seminārā piedalījās speciālisti no dažādām sociālās aprūpes iestādēm, pat no Raunas un Rīgas. Ne tikai iegūtas zināšanas, bet arī stiprinājums un iedvesma ir tas, ko saņēma semināra dalībnieki. Daudziem dalībniekiem tā bija iespēja pirmo reizi mūžā vērt baznīcas durvis…

Turklāt Siguldas draudzes Caritas grupas kalpošana senioriem paplašinās. 19.janvārī norisinājās trešās Siguldas novada lūgšanu brokastis, ko organizēja Siguldas novada kristīgās draudzes sadarbībā ar draudzes Caritas grupu un Siguldas novada pašvaldību. Lūgšanu brokastu dalībnieki ar iemaksāto dalības maksu segs Siguldas novada iedzīvotāju, kuri sasnieguši 90 un vairāk gadus, svētku pusdienas Siguldai nozīmīgā laikā – februārī, kad pirms 90 gadiem tai tika piešķirtas pilsētas tiesības. Kopā ir 160 šādi seniori un svētku pusdienas notiks 24.februārī. To visu koordinē mūsu brašie Siguldas draudzes Caritas kalpotāji. Viņiem palīgā ir pieteikušies 55 citi brīvprātīgie. Darba ir patiešām daudz, jo seniori, kuri nevarēs būt klāt svētku pasākumā, tiks personīgi apciemoti un apsveikti mājās. Aicinām paturēt viņus un šo akciju savās lūgšanās, lai viss kalpo lielākam Dieva godam!

Prieks informēt arī par jaunu iniciatīvu Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles Caritas grupā. Tās koordinatore Anžella, kura ir arī pastorālā konsultante, ir uzsākusi konsultāciju sniegšanu grūtībās nonākušajiem cilvēkiem. Konsultācijas notiek pirmdienās pl.18:00 – 20:00.

 

“Caritas Latvija” komanda – Egita un Anna

Sekojiet Caritas arī facebook un twitter!