Caritas.lv

Noslēgusies trešā Caritas sveču akcija

Pirmajā Vispasaules trūkumcietēju dienā, 2017.gada 19.novembrī, tika uzsākta trešā Caritas sveču akcija, kas ilga līdz šī gada 2.februārim. Tās laikā daudzās Latvijas draudzēs un to grāmatu galdos bija iespēja iegādāties Caritas sveces un tādējādi atbalstīt vairāk nekā 2000 trūcīgos, kuriem kopumā gada laikā sniedz atbalstu Caritas. Trūcīgie – tie ir pensionāri, vientuļie, bezdarbnieki, nabadzīgas daudzbērnu ģimenes, cilvēki ar invaliditāti, atkarīgie, cilvēki bez pastāvīgas dzīvesvietas, bijušie ieslodzītie, kuriem palīdz un sniedz gan materiālo, gan garīgo atbalstu draudžu grupu brīvprātīgie kalpotāji, gan Caritas Latvija birojs.

Šī gada sveču akcijā iesaistījās 27 draudzes, kas ir līdz šim lielākais draudžu skaits. Īpaša pateicība par sniegto atbalstu gan Rīgas Vissvētākās Trīsvienības draudzes prāvestam Edgaram Cakulam, gan draudzes Caritas grupas brīvprātīgajiem kalpotājiem, pateicoties kuru aktīvajam darbam, tieši šai draudzei izdevās pārdot visvairāk Caritas sveču.

Lai gan oficiāli akcija ir noslēgusies, tomēr arī turpmāk vari atbalstīt trūcīgos, iegādājoties Caritas sveci sev vai kā skaistu dāvanu draugam, iepērkoties interneta veikalā www.baznicai.lv, vai arī zvanot “Caritas Latvija” biroja un projektu vadītājai Egitai Volinskai – 29552102.