Caritas.lv

Adventa rekolekcijas 2017

Žēlsirdības darbu veicējiem arī šogad bija iespēja iesākt Adventu ar rekolekcijām Dzintaru rekolekciju mājā. Dažiem no viņiem tā ir tradīcija, ilgi gaidīts notikums. Rekolekcijas notika Lectio Divina (dievišķā lasīšana) zīmē un kopā ar Dievmāti Mariju. Tās norisinājās nedēļās nogalē pirms Adventa, Kristus gaidīšanas laika sākumā – no piektdienas 1.decembra vakara līdz 1.Adventa svētdienas rītam 3.decembrī.

Ievadus meditācijās, balstoties uz salvatoriāņu priestera Kšistofa Vonsa un jezuītu tēva Juzefa Augustīna konferencēm, bija sagatavojusi un lasīja m.Zane no māsu kalpoņu kopienas Ķīpsalā. Tika aplūkots Pasludināšanas fragments no Evaņģēlija, ko uzrakstījis sv.Lūkas, kā arī tika skarta tēma par to, kā lūgties kopā un ar Mariju.

Sv.Mises celebrēja priesteri Marcins Vozņaks un Ilmārs Tolstovs. Homīlijās priesteri pieskārās gan jautājumam par to, ka kalpošana ir Dieva dota žēlastība, nevis kaut kas tāds, ko mēs izvēlamies sev paši, gan tam, ka citkārt lielākais žēlsirdības darbs ir smaids un labs vārds, jo tieši tas visbiežāk trūkst mūsu sabiedrībā, kā arī aicināja nenoslēgties elitārās grupās, bet evaņģelizēt ar to, ko darām.

Sestdienas vakarpusē bija grēksūdzes iespēja – attīrīšanās laiks pirms Adventa sākuma, ko atzīmējām ar iedegto pirmo sveci Adventa vainagā mājīgajā un jau tik mīļajā Dzintaru kapelā. Īpaša un lūgšanu pilna vieta. Īpašas bija arī dalībnieku personīgās tikšanās – gan vienam ar otru, gan ar Kungu sirds un kapelas klusumā – vai apcerot Dievmātes ikonu, vai adorējot Jēzu apslēptu Vissvētākajā Altāra sakramentā. Tāpat varēja izmantot laiku sarunām ar māsām un aizlūgšanai. Netrūka arī laika pastaigu pie jūras baudīšanai, jo sestdien sirdis priecēja fantastiski skaists laiks.

Neaizmirstamu muzikālo pavadījumu Sv.Misēs un adorācijās nodrošināja Latvijas Mūzikas akadēmijas studentes Agnese, Anna un Amanda, par ko viņām liels paldies! Šajās rekolekcijās piedalījās kalpotāji žēlsirdības darbos no Rīgas Vissvētākās Trīsvienības, Cēsu, Sv.Alberta, Daugavpils, Ogres un Pļaviņu draudzēm.

Caritas Latvija

[foogallery id=”3732″]