Caritas.lv

Nopērc sveci un atbalsti trūcīgos!

19.novembrī pasaulē pirmo reizi tiks atzīmēta pāvesta Franciska izsludinātā Vispasaules trūkumcietēju diena. “Caritas Latvija” šajā dienā draudzēs uzsāks sveču akciju „Žēlsirdības uguns”, kuras ietvaros vāks līdzekļus Latvijas trūcīgajiem.

Žēlsirdības jubilejas gada noslēgumā pāvests Francisks iedibināja Pasaules Trūkumcietēju dienu, lai kristiešu kopienas visā pasaulē kļūtu par vēl lielāku Kristus žēlsirdības pret vismazākajiem zīmi un trūkumcietēji tiktu uzskatīti par neatņemamu mūsu sabiedrības daļu, kurai ir uzticēta īpaša loma.

Svētā tēva vēstījums šai dienai sniedz konkrētus rīcības piemērus. Viņš raksta: “Mēs esam aicināti tuvoties trūkumcietējiem, satikt viņus, ieskatīties acīs, apskaut un ļaut sajust mīlestības siltumu, kas izlaužas cauri viņu vientulībai. Viņu izstieptā roka ir arī aicinājums atstāt mūsu priekšstatus un ērtības un atzīt nabadzības vērtību.” Pāvests uzskata, ka galvenais mērķis ir padziļināt mūsu aicinājumu sekot Jēzum Viņa paša nabadzībā, pievērst mūsu skatienu Viņam, atpazīt un kalpot Viņam starp nabagiem, kas mūs uzrunā; rīkoties, lai palīdzētu viņiem izkļūt no atstumtības stāvokļa. Šāds gars dod iespēju atpazīt nabadzības tūkstoš sejas, ko izraisījusi sociālā netaisnība, morālās ciešanas, mazākuma alkatība un sabiedrības vispārējā vienaldzība.

Vairākas „Caritas Internationalis” dalīborganizācijas jau rīko Caritas dienas nacionālā, diecēzes un draudzes līmenī. Šo dienu mērķis ir mobilizēt kristiešu kopienas un labas gribas cilvēkus izrādīt solidaritāti saviem trūcīgajiem brāļiem un māsām, atbalstot dažādās Caritas aktivitātes humānās palīdzības jomā. Šīs dienas visbiežāk notiek Adventa un Lielā gavēņa laikā.

„Caritas Latvija” 19. novembrī draudzēs uzsāks sveču akciju „Žēlsirdības uguns”, kas norisināsies līdz Sveču dienai 2.februārim. Iegādājoties šīs akcijas sveces, draudzes cilvēki atbalstīs vairāk nekā 2000 trūcīgos, kam gada laikā palīdzību sniedz „Caritas”. “Caritas” sveces var iegādāties draudzēs vai arī interesēties “Caritas Latvija” birojā, zvanot par tālruni 29635337.

Iepriekšējā gada sveču akcijā „Caritas Latvija” savāca 1222 eiro (skatīt infografiku), par kuriem tika atbalstītas ģimenes ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām – tika rīkotas divas vasaras nometnes, divas brīvdabas aktivitātes un filmētas sociālo stāstu īsfilmas.