Caritas.lv

Satikties un uzklausīt svešinieku

Pāvests Francisks 27. septembrī atklāj starptautisko migrācijas jautājumam veltīto Caritas divu gadu kampaņu “Ceļš kopā” (“Share the Journey”). Kampaņas iedvesmas avots ir pāvesta veicinātā “satikšanās kultūra” pretstatā valdošajai “vienaldzības kultūrai”. Šai kampaņai ir iespējams pievienoties arī Latvijā.

“Satikšanās kultūras” sirdī ir katram cilvēkam piemītošā cilvēciskā cieņa. Caritas Internationalis kampaņas mērķis ir būvēt stiprāku sabiedrību, veicinot dažādu kopienu tikšanos. Caritas kampaņas laikā vēlas paraudzīties uz migrācijas iemesliem, izjaukt mītus par migrantiem un satuvināt migrantus un vietējo sabiedrību. Kā norāda Caritas Internationalis, viens no veidiem var būt vienkārša tikšanās, kurā migranti dalās ar saviem dzīvesstāstiem, kurā ir vietējās sabiedrības uzklausīti un sadzirdēti, satikti. Latvijā, piemēram, šādas tikšanās Dzīvajā bibliotēkā organizē biedrība “Gribu palīdzēt bēgļiem”. Tuvākais pasākums paredzēts 26. septembrī pl. 18:30 Rīgas Ekonomikas augstskolā. Dalība tajā ir ar iepriekšēju pieteikšanos. Sīkāka informācija un pieteikšanās dalībai sociālajā tīklā facebook.

“Caritas Latvija” aicina atsaukties ģimenes, kuras vēlētos pavadīt brīvo laiku ar kādu patvēruma meklētāju ģimeni, kas šobrīd dzīvo Mucenieku patvēruma meklētāju izmitināšanās centrā. Brīvā laika pavadīšana, piemēram, var būt kopīga pēcpusdiena pie jūras vai kafejnīcas apmeklējums. Tikšanās var būt vienreizēja, bet ir iespējamas arī atkārtotas tikšanās. Iniciatīvas autors ir biedrība “Gribu palīdzēt bēgļiem”, uz kuru ir atsaukusies arī “Caritas Latvija”. Ieinteresētās ģimenes pirms tikšanās ar patvēruma meklētāju ģimeni tiksies ar mentoru, ko nodrošina biedrība “Patvērums “Droša māja””, kas ir migrācijas eksperts Latvijā nevalstisko organizāciju vidū jau 10 gadus. Ieinteresētās ģimenes lūdzam sazināties ar “Caritas Latvija” biroja un projektu vadītāju Egitu Volinsku, zvanot uz tālr.29552102 vai rakstot: info@caritas.lv