Caritas.lv

Krīze Āfrikā turpinās. „Caritas Latvija” aicina palīdzēt

Pāvests Francisks ir piešķīris 460 000 eiro ziedojumu „Caritas” darbam Dienvidsudānā, kā arī atbalstījis divas citas katoļu organizācijas, kas šajā valstī strādā.

Saskaņā ar valdības un Apvienoto Nāciju Organizācijas ziņojumu gandrīz divi miljoni cilvēku Dienvidsudānā cieš no bada un aptuveni seši miljoni cilvēku nākamajās nedēļās saskarsies ar ārkārtēju pārtikas trūkumu. Visus Somālijas, Etiopijas, Kenijas un Ugandas reģionus ir skārusi pārtikas krīze. Tāpat bads ir skāris Jemenu un Nigēriju. Sausums, ekonomikas sabrukums un konflikti Dienvidsudānā izraisa badu.

“Caritas mums ziedoja sēklas un darbarīkus, tāpēc esmu optimistiski noskaņota, jo turpmāk vairs nevajadzēs pārtikt no savvaļas kartupeļiem, lai izdzīvotu (tie ir ļoti cieti un nepieciešamas divas dienas, lai tos pagatavotu). Tā vietā es ievākšu kukurūzas, sorgo un zemesriekstu ražu,” sacīja kāda pusaudžu māte Toritā, kura saņēma palīdzību no „Caritas”.

Kardināls Pīters Tērksons, integrētās cilvēka attīstības veicināšanas prefekts, uzsver, ka pāvests Francisks “jūt steidzamu vajadzību veicināt šīs klusās drāmas izpratni starptautiskajā sabiedrībā, aicinot palielināt un atjaunot centienus panākt mierīgu konflikta risinājumu. Svētais tēvs neaizmirst nevajadzīgos un klusos šī asiņainā un necilvēcīgā konflikta upurus, un visus tos cilvēkus, kas ir spiesti bēgt no savām dzimtenēm ļaunprātīgas izmantošanas, netaisnības un kara rezultātā”.

Caritas Internationalis” ģenerālsekretārs uzsvēra nepieciešamību palielināt humānās palīdzības apjomu. ANO pašlaik ir saņēmusi tikai pusi no nepieciešamā finansējuma. Dienvidsudānā „Caritas” jau finansē 70 projektus, kuru ietvaros tiek palīdzēts vairāk kā 480 000 cilvēkiem. Vairāk nekā 12 miljoni ASV dolāru jeb 42 % no finansējuma, ko „Caritas” un tās Dienvidsudānas nodaļas sniedz, tiek tērēti ārkārtas palīdzības programmām.

Caritas Latvija” izsaka sirsnīgu pateicību visiem tiem individuālajiem ziedotājiem, kas atsaucās, lai atbalstītu bada skartos Āfrikā, kā arī tiem, kuri patur savās lūgšanās trūkumā nonākušos. Tāpat par ziedojumu pateicas arī Rīgas Sv. Alberta un Līvānu draudzei. Šobrīd saņemto ziedojumu kopsumma ir 1107 eiro.

Caritas Latvija” kopā ar „Caritas Internationalis” ziedojumu kampaņu Āfrikas iedzīvotāju atbalstam turpina. Visas draudzes un kristieši individuāli ir aicināti aizlūgt par tiem, kas cieš no pārtikas un ūdens trūkuma, kā arī iespēju robežās sniegt konkrētu finansiālu atbalstu. Latvijā to var darīt, ziedojot uz “Caritas Latvija” kontu LV46HABA0551008657797 ar norādi “Palīdzība Āfrikas iedzīvotājiem”. Ziedojumi tiks pārskaitīti uz „Caritas Internationalis”, kas tālāk tos nodos tām Caritas organizācijām, kuras sniedz palīdzību uz vietas bada skartajās Āfrikas valstīs. “Caritas Latvija” rekvizīti: reģ. Nr. 40008086191, juridiskā adrese: Mazā Pils 2A, Rīga, LV-1050.

„Caritas Latvija”