Caritas.lv

Vissvētākās Trīsvienības draudzes Caritas kalpotāji un bērni ciemos pie Radio Marija

22.aprīļa rītā pēc sv.Mises Rīgas Vissvētākās Trīsvienības katoļu baznīcā Caritas kalpotāji devās uz Pārdaugavu, lai sv.Terēzes no Bērna Jēzus draudzes mājā organizētu Lieldienu pasākumu savas draudzes bērniem un viņu vecākiem. Lai viss izdotos kā iecerēts, jau krietni pirms ģimeņu ierašanās tika klāti galdi, dekorētas telpas, sagatavota mūzika.
Ap 12.00 ieradās Vissv. Trīsvienības draudzes bērni un viņu vecāki, aptuveni 30 cilvēki.

Pirms došanās uz sv. Terēzes no Bērna Jēzus draudzes māju, visiem bija iespēja piedalīties ekskursijā un iepazīties ar Radio Marija darbību. Radio Marija koordinatore Judīte Ozoliņa laipni izrādīja radio telpas, pastāstīja par radio kolektīvu, kā arī daudzajiem brīvprātīgajiem, kuru skaits jau sniedzas pāri simtam. Bērni ar īpašu interesi apskatīja radio mikrofonus, pultis, ierakstu studiju, kā arī uzdeva sev interesējošos jautājumus Judītei.

Pēc viesošanās radio visi devās uz draudzes māju, kur bērniem tika rīkotas rotaļas, papīra olu krāsošana un citas jautras izdarības. Vēlāk, pēc kopīgas Tēvreizes lūgšanas, visi varēja mieloties pie bagātīgi klātiem galdiem un jautri patērzēt.

Pēc pasākuma, sirsnīgi atvadoties, bērnu sejās bija neviltots smaids un prieks, bet daži no bērnu vecākiem nespēja noslēpt aizkustinājuma asaras par izdevušos pasākumu.
Mums tā bija ne tikai lieliska kalpošanas iespēja, bet arī domāju, ka bērnu sirdīs tika iesēta sēkla kaut kā laba sākumam.

Vita Jirgensone, Vissvētākās Trīsvienības draudzes Caritas brīvprātīgā