Caritas.lv

Caritas Internationalis Ģenerālsekretāra uzruna kolēģiem

Dārgie kolēģi,

vēlamies vērst jūsu uzmanību uz Svētā Tēva pāvesta Franciska vēstījumu ticīgajiem Lielajam gavēnim. Vēstījums, kura temats ir “Vārds ir dāvana. Otrs cilvēks ir dāvana”, balstās uz Evaņģēlija stāstu par bagātnieku un nabagu vārdā Lācars

Līdzībā par Lācaru, kas nozīmē “Dievs palīdz”, Svētais Tēvs saskata aicinājumu “atvērt savas sirds durvis otram, jo katrs cilvēks ir dāvana” un “Gavēnis ir labvēlīgs laiks tam, lai mēs atvērtu savas sirds durvis tiem, kuri ir trūkumā, un saskatītu viņos Kristus vaigu”, ar cieņu un mīlestību pieņemt viņus kā dāvanu. Šādā veidā mēs izvairīsimies no bagātnieka, kura vārds pat nav pieminēts un kurš bija aizmirsis, ka ir mirstīgs, lepnības. Atcerēsimies, ka piedzimstot mēs neko šajā pasaulē neienesam un tāpat arī nomirstot neko no tās nepaņemsim sev līdzi!

Pāvesta Franciska vēstījums mudina visus ticīgos piedalīties dažādās Lielā Gavēņa iniciatīvās un veicināt sastapšanās kultūru. Tas ir aicinājums, kurā mums kā Caritas ir jāieklausās. Šo Svētā Tēva aicinājumu mēs varam nodot tālāk, piedāvājot ticīgajiem, kā arī visiem labas gribas cilvēkiem, konkrētus veidus, kā būt atvērtiem citiem cilvēkiem, nabadzīgajiem, tiem kuri ir atstumti. Un tas veicina tādu kopienas un sabiedrības attīstību, kur garīgā dzīve, īpaši Euharistijas svinēšana, ir saistīta ar solidaritāti un uzmanības pievēršanu citiem.

Vēlot svētīgu Lielā gavēņa laiku un došanos pretī Lieldienām kopā ar mūsu Kungu un Viņa Māti,

Michel Roy

Caritas Internationalis Ģenerālsekretārs