Caritas.lv

“Caritas komandas iniciatīvas līmeņa celšanas” IV tikšanās

18. februārī projekta “Caritas komandas iniciatīvas līmeņa celšana” dalībnieki tikās jau ceturto reizi, lai “Go Beyond” treneres Lindas Sinkes vadībā kopā atskatītos uz jau paveikto, kā arī lai izvirzītu jaunus uzdevumus projekta mērķa sasniegšanai.

Projekta dalībnieki novērtē līdz šim paveiktoTikšanos sākām ar atskatu uz šajā laikā paveikto. Katram projekta dalībniekam bija iespēja izvērtēt, kas no projekta uzsākšanas brīža ir mainījies, nosaukt pozitīvo, kā arī sasniedzamo rezultātu. Vērtējumi bija dažādi- sākot no ļoti pozitīviem, kas pauda viedokli, ka pateicoties šim projektam draudzes Caritas grupas locekļi redz, ka draudzē viņi var darīt daudz vairāk, kā tikai dalīt pārtikas pakas. Citi pauda viedokli, ka projekta semināros ir saņēmuši vajadzīgo stiprinājumu un pamudinājumu, kā rezultātā ir izmainījusies grupas darba dinamika un plānošana ir kļuvusi daudz mērķtiecīgāka. Daudzus ir uzrunājusi tikšanās dinamiskā un radošā gaisotne, kā arī draudzes Caritas grupu projektu ilgtermiņu raksturs. Izskanēja arī mazliet skeptiskāki viedokļi, kas norādīja, ka svarīgi ir pievērst uzmanību tam, lai apzinātos reāli pieejamos resursus projekta realizēšanai, kā arī ir svarīgi, lai teorija un prakse būtu līdzsvarā.

Projekta semināra laikā runājām par to, kas veido mūsu personību un cik svarīgi ir izprast savas reakcijas konfliktsituācijās, kā arī analizējām dažādus motivācijas veidus, kas liek mums iesaistīties dažādās aktivitātēs. Tāpat arī Linda iepazīstināja ar ‘plūsmas teoriju’. Pareizi izvērtējot priekšā stāvošā uzdevuma sarežģītības pakāpi, salīdzinājumā ar cilvēkam piemītošajām prasmēm, lai veiktu šo uzdevumu, var veiksmīgāk izvairīties no tādām sekām kā neapmierinātība vai garlaicība. Gandarījumu par paveikto sasniedzam, ja uzdevuma izaicinājuma līmenis atbilst pTiek izstrādāts tālākās rīcības plāns projekta realizēšanārasmju līmenim. Plūsmas teoriju ir svarīgi ņemt vērā katram komandas līderim, īpaši projekta vadītājam sadalot pienākumus.

Semināra tikšanās otrā daļa noritēja darbojoties grupās, kurās tika pārrunāts, kādi būs nākamie konkrēti veicamie soļi, lai veiksmīgi realizētu projektu. Tāpat arī notika konkrētu uzdevumu sadalījums starp komandas locekļiem.

Lai Dieva svētība un radošums pavada ikvienu projekta realizēšanas ceļā!

“Caritas Latvija”