Caritas.lv

Pirmie soļi pretī Caritas grupu projektiem

Kopš septembra “Caritas Latvija” birojs sadarbībā ar biedrību “Go Beyond Certified Trainers” realizē projektuCaritas komandas iniciatīvas līmeņa celšana” lai Caritas kļūtu par vēl labāku organizāciju un spētu labāk palīdzēt līdzcilvēkiem. Septembra vidū kopīgi atklājām jauno Caritas sezonu, kopīgi definējot Caritas misiju, vīziju un vērtības. Projekta ietvaros novembrī un decembrī ir notikušas pirmās divas darba grupas tikšanās Caritas draudžu brīvprātīgajiem, ar mērķi izstrādāt un realizēt Caritas grupu projektus jeb “veiksmes stāstus”.

Pirmajā projekta tikšanās reizē novembrī piedalījās 16 Caritas grupu pārstāvji no Vissv. Trīsvienības, Sv. Alberta, Sv. Jēkaba katedrāles, Sv. Marijas Magdalēnas draudzes un Siguldas draudzes. Šīs projekta darba grupas tēma bija “Projektu vadība: mērķi un prioritātes”. Profesionāla trenera Andreja Sergejeva vadībā Caritas brīvprātīgie uzsāka darbu pie savu draudžu Caritas projektu mērķu izvirzīšanas, kurus nākamā gada laikā vēlas sasniegt.

Otrajā projekta tikšanās reizē decembrī piedalījās 12 Caritas pārstāvji no 5 draudzēm. Tā kā grupiņu dalībniekiemIngividuāla konsultācija kopš iepriekšējās tikšanās reizes bija uzdots mājas darbs – skaidri noformulēt projekta mērķus, nosaukumu un projekta mērķauditoriju, tad šajā tikšanās reizē turpinājās padziļinātāks darbs pie mērķu formulēšanas un pilnveidošanas. Katrai no projekta grupām šīs darba grupas ietvaros bija pus stundu gara individuāla konsultācija ar Go Beyond treneriem. Pēc individuālām sarunām tikšanās vadītāji sniedza komentārus un ieteikumus, tādējādi ļaujot arī citu projektu grupu dalībniekiem iepazīties ar visām projektu idejām. Tā bija lieliska iespēja ne tikai vienam no otra mācīties, bet arī bagātināt vienam otru ar savām idejām un pozitīviem komentāriem, kā arī ieteikumiem, jo grupas savā darbībā saskaras ar līdzīgām problēmām un situācijām. Pozitīvi vērtējams fakts, ka starp grupām radās idejas un komentāri. Diskusijās atklājās atšķirīgi viedokļi un lietu redzējums, kas ļāva mācīties no citu pieredzes, paņemt labāko un pielāgot to savas draudzes situācijai.

Darbs grupāsTāpat arī  tikšanās reizē dalībniekiem bija iespēja uzzināt, ko nozīmē ‘lifta prezentācija’. Katrai projekta ideju grupiņai tika dots ne tikai  laiks, lai sagatavotu šādu ātru un efektīvu sava projekta idejas prezentāciju, bet arī praktiska iespēja to prezentēt klātesošajiem.

Ar prieku un nepacietību gaidām nākamos soļus, kā arī vēlam visu nepieciešamo gudrību un Dieva svētību Caritas brīvprātīgajiem, īstenojot projekta ieceres!

 

 

Caritas Latvija