Caritas.lv

Aicinām atbalstīt Latvijas trūcīgo svētceļojumu uz Romu

Šī gada novembrī uz tikšanos un rekolekcijām Romā pāvests Francisks aicina dzīves pabērnus: trūcīgos, grūtībās nonākušos cilvēkus un bezpajumtniekus. Pasākumu organizē asociācija “Fratello” (tulk. Brālis), atzīmējot Dieva žēlsirdības gadu, kā arī lai palīdzētu Eiropas trūcīgajiem cilvēkiem piedzīvot to, ka viņus mīl Kristus un Baznīca.

Uz pasākumu, kurā piedalīsies ap 6000 trūcīgo cilvēku no Eiropas, tostarp ap 4000 bezpajumtnieku, dosies arī pārstāvji no Latvijas. Organizācija “Caritas Latvija” sadarbībā ar Kalkutas māsām organizē četru cilvēku grupu. Viņu vidū būs trīs cilvēki no Kalkutas māsu redzesloka un garīgais vadītājs – seminārists.

Kā pastāstīja Alīna Sokaļska, kas ir brauciena kontaktpersona, visi trīs cilvēki, kas dosies uz Romu, reiz ir saņēmuši palīdzību no Kalkutas māsām, bet tagad paši palīdz un kalpo kā brīvprātīgie. Viens vīrietis reiz ir bijis smagā alkohola gūstā, bet tagad viņam ir ģimene un darbs. Puisis, kurš arī dosies uz Romu, dzīvoja uz ielas, cīnījās ar atkarībām, bet pēc tam nostājās uz kājām. Tagad viņam ir darbs, bet brīvdienās viņš nāk kalpot kā brīvprātīgais un palīdz citiem grūtībās nonākušajiem. Uz Romu brauks arī viena sieviete, kas pie māsām ieradusies aptuveni pirms gada. Tagad viņa palīdz māsām virtuvē.

Pirms diviem gadiem asociācija “Fratello” svētceļojumā uz Romu aicināja 200 trūcīgos, kuru vidū bija 150 bezpajumtnieki. Arī toreiz pēc četru dienu aktivitātēm pasākuma dalībnieki vispārējā audiencē tikās ar pāvestu.  Šoreiz tāda iespēja tiks piedāvāta daudz lielākam skaitam cilvēku.

Rekolekcijas ar pāvestu notiks no 11. līdz 13. novembrim. Rekolekciju laikā paredzēta pāvesta Franciska katehēze, Romas apskate, dažādas ar Žēlsirdības jubileju saistītas aktivitātes, žēlsirdības vigīlija, kā arī rekolekciju noslēgumā – pāvesta Franciska celebrēta Svētā Mise.

Gan “Caritas Latvija”, gan Kalkutas māsas uzskata, ka brauciens uz Romu palīdzēs šiem cilvēkiem sajust savu vērtību, neskatoties uz viņu nabadzību, piedzīvot ticības prieku kopā ar citiem cilvēkiem no citām Eiropas valstīm, iepazīt citu valsti un kultūru, apzināties Baznīcas universālumu.

Ceļojuma izmaksas daļēji sedz asociācija “Fratello”, tomēr joprojām ir nepieciešama finansiāla palīdzība, lai trūcīgajiem no Latvijas dāvātu iespēju piedzīvot kopību ar Baznīcu un tikties ar pāvestu Francisku. Tāpēc organizācija “Caritas Latvija” aicina atbalstīt šīs rekolekcijas ar ziedojumiem. Ziedot var “Caritas” bankas kontā: LV46HABA0551998657797 (Reģ.nr. 40008086191, Swedbank) ar norādi: “Trūcīgo tikšanās ar pāvestu”.

LRKB IC