Caritas.lv

ZIEMASSVĒTKU LABDARĪBAS TIRDZIŅŠ

Svētdien, 15.decembrī, Māras zālē, Klostera ielā 4 norisinājās otrais „Caritas Latvija” organizētais Ziemassvētku labdarības tirdziņš. Tajā ar saviem pašdarinājumiem piedalījās Sv. Terēzes no Bērna Jēzus, Sv. Alberta un citu draudžu pārstāvji, kā arī draugi no citu kristīgo konfesiju draudzēm.

Tirdziņu atklāja un iesvētīja priesteris Andžejs Keziks, Sv. Marijas Magdalēnas draudzes vikārs.

Desmitā daļa no ziedojuma, ko saņēma labdarības tirdziņa dalībnieks, tika ziedota „Caritas Latvija”, kas to tālāk novirza trūcīgo atbalstam Kristus dzimšanas svētkos. Kā īpašs stends tirdziņā jāmin “Sv. Lūkas darbnīca”, kurā pret ziedojumu varēja saņemt ieslodzījuma vietās esošu cilvēku rokdarbus un zīmējumus. Kā pastāstīja cietumu kapelāns Mārtiņš Krūklis, ir noslēgts sadarbības līgums ar Daugavgrīvas cietumu. Izveidotie darbi tiek realizēti dažādos kristīgu draudžu rīkotos pasākumos. Daļa no ziedojumiem tiek nodoti “Caritas Latvija” mērķu, t.i., trūcīgo atbalstam, sasniegšanai, bet pārējie – atlīdzībai autoriem un jaunu izejmateriālu iegādei. Savukārt daži citi no tirdziņa dalībniekiem visus savāktos ziedojumus izvēlējās veltīt „Caritas Latvija” labdarības mērķiem.

Tirdziņā visplašāk pārstāvētā darinājumu kategorija bija rokdarbi – brošas, adītas jakas un zeķes, krelles, auskari. Agnese Rudzinska no Rīgas Kristus Karaļa draudzes, kuras auskaru stendā bija izlikti skaisti un oriģināli darinājumi, kas noteikti varētu iepriecināt kādu dāmu Ziemassvētkos, sacīja, ka auskarus gatavojot gan pati, gan vīrs.

Tirdziņā piedalījās arīdzan “Katoļu Baznīcas Vēstneša” komanda. Šogad tika testēta jauna ideja kristīgām ģimenes svinībām – “Ziemassvētku viktorīna”, kas noder gan kā dāvana, gan spēle. Izveidots arī jauns sienas kalendārs.

Īpaši atraktīvi bija izveidots atspirdzinājumu stends Māras zāles telpās – par to rūpējās Sv. Marijas Magdalēnas draudzes pārstāvji. Tējai, karstajam dzērienam un kūciņām tika doti neparasti nosaukumi, piemēram, “Magdalēnas prieka asara” un “Magdalēnas mīlas dzēriens”. Foajē pie zāles durvīm pie liela zupas un piedevu katla saimniekoja draugi no luterāņu draudzes Ilona un Katrīna. Ilona atklāj, ka garšīgā soļanka ir pašu vārīta, savukārt ideja pieder Sandijam.

Bija prieks redzēt, ka tirdziņš pulcē gan konsekrētas personas, gan jauniešus, vecāka gadagājuma ļaudis un ģimenes ar bērniem. Tirdziņā valdīja jauka un draudzīga atmosfēra, kuru īpašu darīja mūziķu uzstāšanās. Cerēsim, ka šī tradīcija iesakņosies un attīstīsies!

Anna Velika. Foto: Ģirts Spēlmanis multinews.lv