Caritas.lv

TURPINĀS BRĪVPRĀTĪGO APMĀCĪBAS LIEPĀJAS DIECĒZĒ

Šī gada pirmajā pusē Liepājas diecēze sadarbībā ar „Caritas Latvija” organizēja brīvprātīgo apmācības Liepājā, Kuldīgā un Aizputē. Apmācībās dalībnieki iepazinās ar brīvprātīgo darbam nozīmīgām tēmām – komunikāciju, izdegšanas sindromu, aktīvo klausīšanos un to, kā sabiedrībā pasniegt savu „stāstu” jeb projektu. Šīs bija pirmās ilgstošākās brīvprātīgo apmācības Liepājas diecēzē, kas piesaistīja diezgan daudzu klausītāju interesi no visas Kurzemes, turklāt ne tikai no katoļu draudzēm.

 

Apmācību noslēgumā, izvērtējot tā rezultātus, tika nolemts, ka brīvprātīgo apmācība ir jāturpina arī šī gada otrajā pusē. Pateicoties Bonifatiuswerk finansiālajam atbalstam, tas arī ir kļuvis iespējams un no oktobra līdz decembrim tiks piedāvāts apmācību turpinājums.

Kopumā tie būs četri semināri, no kuriem pirmais notiks 3. oktobrī. Tajā jau iemīļotā lektore Dana Kalniņa-Zaķe, P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Garīgās aprūpes dienesta vadītāja, runās par dzīvesstāsta nozīmi aprūpes darbā.

Citās tikšanās reizēs pr. Edija Sileviča vadībā tiks aplūkotas arī Baznīcas sociālās mācības tēmas. Kā ierasts, tās būs gan teorētiskas lekcijas, gan arī praktiskas nodarbības. Semināri iesāksies ar Svēto Misi un notiks gan Māras draudzē, gan Sv. Meinarda draudzē, par ko sīkāka informācija sekos pirms katra no tiem.

Apmācības veidotas ar domu attīstīt brīvprātīgo tīklu Liepājas diecēzē, tāpēc aicināti gan līdzšinējie, gan jauni semināru dalībnieki.

Pirmā tikšanās 3. oktobrī iesāksies ar Svēto Misi plkst.10 Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē, savukārt uz nodarbībām visi interesenti mīļi aicināti kūrijas pagraba zālē Peldu ielā 15 (ieeja caur pagalmu no Rakstvežu ielas puses). Nodarbību sākums plkst. 11. Paredzēta arī pauze kafijai un sadraudzības saišu stiprināšanai.